Política 08/12/2018

Mas: "No és funció dels polítics demanar si els CDR han d'apretar o no"

L'expresident de la Generalitat descarta la dimissió de Buch i opta per revisar els protocols dels Mossos "amb criteris policials"

Acn
1 min
Artur Mas, aquest dijous al matí.

BarcelonaL'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dissabte que no era funció dels polítics dir als CDR "si han d'apretar o no". En una entrevista al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio, Mas ha defensat l'existència dels comitès però ha admès que en el seu cas no hauria fet la crida per donar-los ànim que va fer el president de la Generalitat, Quim Torra. Amb tot, ha enviat una reflexió als CDR, i els ha recordat que al sobiranisme "no li convé una polèmica sobre els Mossos". "No s'han de quedar a casa, però pots ser al carrer de moltes maneres", ha concretat. L'expresident ha descartat la dimissió del conseller de l'Interior, Miquel Buch, perquè la considera "exagerada" i "partidista", i ha optat per revisar els protocols dels Mossos amb "criteris policials".

Mas ha fet aquestes declaracions enmig de les tibantors que en els últims dies s'han fet evidents entre el president Torra i la conselleria de l'Interior, encapçalada per Miquel Buch. Les càrregues dels Mossos d’Esquadra en les manifestacions antifeixistes a Terrassa i Girona de dijous han tornat a obrir la polèmica sobre la seva actuació, fins al punt que el cap de l'executiu ha demanat canvis a la policia i demà té previst reunir-se amb Buch per tractar la situació.

stats