Política 08/05/2015

Mas i Rajoy fugen de missatges polítics en la inauguració del Saló de l'Automòbil

Els dos presidents tornen a coincidir menys d'un mes després de la cimera euromediterrània, però centren les seves intervencions en l'economia i el motor

Mario Martín Matas
2 min
Mariano Rajoy saluda Artur Mas i Xavier Trias a la seva arribada al Palauet Albéniz / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, i el del govern espanyol, Mariano Rajoy, han tornat a coincidir aquest divendres a Barcelona, aquest cop durant la inauguració del Saló de l'Automòbil de Barcelona, en un acte en què han evitat creuar-se missatges polítics. Fa menys d'un mes que tots dos van coincidir a la cimera euromediterrània que va acollir la capital catalana, i en aquella ocasió, davant dels representants europeus, sí que va haver un duel dialèctic amb missatges més o menys directes. En aquesta ocasió, i davant la mirada dels fabricants d'automòbils i dels representants de les diferents marques que estan presents al saló, els presidents han preferit centrar les seves intervencions en l'economia i el bon estat de salut del sector del motor, tant a Catalunya com en el conjunt d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les bones xifres de creixement de la indústria de l'automoció i els anuncis de les futures inversions conegudes en els darrers dies -un parc temàtic de Ferrari a Portaventura i 4.200 milions per part de Volkswagen al conjunt de l'Estat- han permès als dos càrrecs centrar-se en destacar aquestes notícies i no fer esment de la campanya electoral que ha començat avui o a la relació entre Catalunya i Espanya.

Només Rajoy, al principi de la seva intervenció, ha assegurat que Barcelona i la seva indústria van actuar com un "autèntic gresol" del "talent de persones arribades de tota Espanya", que van contribuir al progrés econòmic del país i van conformar un model d'obertura i pluralitat amb què s'identifiquen tots els espanyols. En aquest punt, ha afirmat que un sector tan dinàmic i tan internacionalitzat com el de l'automòbil "recorda que una societat i una economia han de ser obertes per a ser pròsperes".

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que també era present a l'acte, ha fet una breu intervenció per donar la benvinguda als participants al saló i ha destacat l'aposta de la ciutat per seguir sent industrial. Trias ha destacat que l'èxit del certamen és conseqüència de "l'estreta col·laboració" entre administracions, però sobretot ha destacat la importància d'incorporar les noves tecnologies al món del motor perquè aquest sector segueixi sent capdavanter.

stats