Política 24/10/2017

Méndez de Vigo nega haver dit que l'Estat està disposat a utilitzar la força per restablir l'ordre a Catalunya

El ministre envia una carta a 'The Times' demanant una rectificació

Ara
1 min
Méndez de Vigo respon als periodistes en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

BarcelonaPolèmica al voltant d'unes declaracions del portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, al diari britànic 'The Times'. El rotatiu britànic havia assegurat que el ministre admetia que l'executiu espanyol està disposat a utilitzar la força per restablir l'ordre a Catalunya si els independentistes no obeeixen l'article 155, unes paraules que, més tard, el ministre ha desmentit en una carta en què instava el diari a rectificar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la carta, De Vigo afirma que "mai" va dir que els Mossos d'Esquadra "ni qualsevol altra policia" d'Espanya "haguessin d'utilitzar la violència" a Catalunya. Segons el rotatiu, la declaració del portaveu era: "Cap govern vol cap acte de violència, però el govern s'ha d'assegurar que la llei s'obeeix i, si hi ha gent a l'altre costat que no vol obeir la llei, llavors, a través dels Mossos d'Esquadra, haurem de restaurar la legalitat".

El portaveu del govern espanyol afirma en la seva carta que li "crida poderosament l'atenció" que en aquesta frase entre cometes el corresponsal del diari britànic ometi una altra afirmació seva. Així, recalca que va dir també que "el govern espanyol evitarà els actes de violència", cosa que "reflecteix clarament el sentit" de les seves paraules.

En l'entrevista, Méndez de Vigo ha insistit a justificar que l'aplicació de l'article 155, anunciat per Mariano Rajoy dissabte, no suposa en cap cas la suspensió de l'autonomia catalana. "El que estem fent és restaurar l'autonomia", ha afirmat per confirmar que els actuals responsables del cos policial català seran reemplaçats pel ministeri de l'Interior.

stats