Política 25/01/2017

Millo demana al Govern que es gasti els diners en ambulàncies pediàtriques i no en conferències

El diputat de Junts pel Sí Jordi Turull, des del Parlament, ha demanat al delegat del govern espanyol que es disculpi per aquestes paraules

Ara
2 min
Enric Millo a Catalunya Ràdio

BarcelonaEl delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha demanat a la Generalitat que es gasti els diners en ambulàncies pediàtriques –en referència a la mort de la nena a Blanes– i no en conferències sobre el procés independentista com la que van fer dimarts al Parlament Europeu el president català, Carles Puigdemont; el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Puigdemont es podria dedicar a visitar passadissos d'urgències hospitalàries i a comprar ambulàncies pediàtriques", ha sostingut Millo, que ha subratllat que el Govern va portar una comitiva de 15 persones que gasten uns recursos que s'han de dedicar a altres coses, segons ha dit en una entrevista aquest dimecres a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press.

Jordi Turull, diputat de Junts pel Sí, no ha trigat gaire a demanar a Millo que es disculpi per aquestes paraules, que ha qualificat de "lamentables". Ho ha fet durant la sessió de control del Parlament.

Ha considerat que la conferència no ha tingut èxit perquè "el 95% dels eurodiputats hi van donar l'esquena" i entre els assistents hi havia una majoria d'independentistes i molts convidats no relacionats amb el Parlament Europeu, ha assenyalat.

Preguntat per la carta que l'eurodiputat del PP Esteban González Pons va enviar a la resta d'europarlamentaris del Partit Popular Europeu (PPE) en què demanava que no acudissin a la conferència, ha dit que és "absolutament normal" perquè Pons només donava un consell d'amic i no una ordre.

Millo ha criticat el discurs econòmic de Junqueras a Brussel·les, en què acusava Espanya d'estar en fallida, i ha ironitzat que a més del dret a decidir, el conseller "té el dret a fer el ridícul".

stats