Política 11/09/2017

La Moncloa diu que ha sigut "la Diada menys nombrosa dels últims anys"

"Els catalans no volen ser coartada d'un referèndum il·legal", diuen fonts del govern espanyol

Dani Sánchez Ugart
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, durant una reunió per analitzar els atemptats a Barcelona.

MadridEl govern espanyol no ha trigat a minimitzar la manifestació de la Diada a Barcelona d'aquest dilluns. Segons l'executiu de Mariano Rajoy, la mobilització ha sigut "la menys nombrosa dels últims anys", i ho atribueixen al fet que els catalans "no volen ser una coartada" per al referèndum que consideren "il·legal", segons han explicat a l'ARA fonts de la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes fonts han afegit que no volen entrar "en una guerra de xifres", però han dit que "la societat catalana està representada al Parlament i no al carrer", i, en aquest sentit, "la setmana passada vam veure com la majoria independentista silenciava" l'oposició i "trepitjava els drets" de "mig Catalunya".

L'executiu segueix així la línia habitual de minimitzar la protesta, i no pensa canviar ni una coma el seu discurs, que es basa en la negació de qualsevol possibilitat de consulta i el brandament de la justícia contra els dirigents i col·laboradors amb el referèndum.

stats