Política 01/12/2017

La Junta Electoral de Barcelona ordena que es retirin els llaços grocs de les façanes de les conselleries

Els símbols ja s'han retirat d'Agricultura, Vicepresidència i Economia

Anna Mascaró
2 min
Un Mosso retirant un llaç groc del Departament d'Agricultura.

BarcelonaLa Junta Electoral de Barcelona ha requerit que es retirin els llaços i símbols de rebuig al 155 que havien col·locat els treballadors a diversos departaments de la Generalitat, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra. Per ara, Agricultura, Vicepresidència i Economia ja han retirat els símbols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'assemblea de treballadors del departament d'Agricultura ha denunciat que agents dels Mossos d'Esquadra hi han acudit, per ordre de la Junta Electoral de Zona de Barcelona, i han ordenat als treballadors que traguessin els llaços grocs de les finestres i la façana. Segons un membre de l'assemblea explica a l'ARA, els agents anaven vestits de paisà i han recorregut totes les plantes de l'edifici, que està entre el carrer Balmes i la Rambla de Catalunya. La majoria dels treballadors s'han oposat a retirar els símbols, perquè entenen que tenen dret a lluir-los igual que van fer "amb el símbol de les tisores contra les retallades", de manera que han sigut els mateixos agents els que els han retirat.

Per la seva banda, l'assemblea de treballadors del departament de la Vicepresidència ha retirat les pancartes dels balcons per donar compliment a un requeriment de la Junta Electoral de Zona, que els donava de temps fins a aquest divendres a les 12.00 h per retirar els llaços i les pancartes en rebuig del 155.

Per la seva banda, el secretari d'Economia, Pere Aragonès, ha denunciat que se'ls ha ordenat retirar les paraules "llibertat" i "democràcia" de la façana del departament, i ha avisat que ha demanat l'expedient per recórrer la decisió.

Els treballadors públics de la Generalitat fan accions de protesta contra el 155 cada setmana a diversos departaments. Aquest divendres, els treballadors de Treball, Afers Socials i Famílies han dibuixat un 155 humà al carrer Taulat, en rebuig a la intervenció de la Generalitat per mitjà de l'aplicació d'aquest article de la Constitució. A continuació l'han ratllat amb una gran lona negra. 'Inadm155ible!', feia la pancarta que acompanya l'acció.

Els treballadors del Departament de Treball, Afers Socials i família dibuixen un 155 humà
stats