Política 27/08/2019

El Moviment Cívic 12-O acusa SCC d'abandonar la defensa del constitucionalisme a Catalunya

L'entitat aposta perquè Espanya Respon ocupi el lideratge que, segons diuen, Societat Civil Catalana ha deixat vacant

Ara
2 min
El nou president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaLa plataforma unionista Moviment Cívic 12 d'Octubre ha fet públic un comunicat difós per l'ACN en què acusa Societat Civil Catalana (SCC) d'haver abandonat "la defensa dels principis del constitucionalisme cívic" a Catalunya. En l'escrit, l'entitat se suma a les crítiques dirigides contra SCC, altaveu del constitucionalisme civil a Catalunya, que en vuit mesos ha tingut quatre presidents diferents i està sumida en una crisi interna.

Moviment Cívic 12 d'Octubre acusa SCC d'haver generat "desmobilització i desconfiança" i que s'ha "entregat al servei partidista". En aquest sentit, el president de l'entitat, Ángel H. Guardia, proposa que sigui una altra entitat en què ell també ocupa un càrrec com a delegat a Catalunya, Espanya Respon (amb seu a Suïssa), qui ocupi el lideratge fins ara en mans de SCC i ajudi les associacions unionistes davant la imminència de la sentència del Procés i la celebració de la Diada de Catalunya i, després, del 12 d'Octubre.

L'entitat insisteix, així, que les "institucions colpistes" de Catalunya i les seves "entitats subvencionades" ja han anunciat la seva intenció d'intentar un "nou cop d'estat contra la democràcia espanyola".

Les crítiques de la plataforma se sumen a les que SCC ja va rebre a principis de mes per part del PP i Cs. Ahir, el president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, va tornar a carregar contra l'entitat. "Temo que SCC està abraçant les tesis del socialisme a Catalunya", va dir en una entrevista a Europa Press, en què va apuntar que també tem que SCC intenti "no ser incòmoda a les tesis de Pedro Sánchez". En una entrevista publicada avui a 'El País', el president de SCC, Fernando Sánchez Costa, ha emmarcat les crítiques de Cs en un context de "situació política molt complexa", en què "els nervis estan a flor de pell". Així, Sánchez Costa ha destacat que aquests retrets demostren que "el constitucionalisme està molt viu i se sent molt més fort que fa deu anys".

stats