Rabell i Guardans se sumen a una plataforma pròxima a Collboni que vol allunyar Barcelona del Procés

Entre els impulsors també hi ha Laia Bonet i Gonzalo Bernardos

Neix una plataforma a la capital catalana pròxima al president del PSC de Barcelona, Jaume Collboni, per allunyar la ciutat del "camp de batalla del Procés" en el marc de les pròximes eleccions municipals. Entre els noms dels integrants d'aquesta nova organització, destaquen el de l'exdiputat de CSQP Lluís Rabell, l'exdiputat de CiU Ignasi Guardans o el de l'exdiputada socialista Laia Bonet.

El president de la plataforma, anomenada Primàries d'Idees, és l'exrector de la Universitat Pompeu Fabra Josep Joan Moreso, que ha assegurat que la iniciativa vol posar Barcelona al "centre de les prioritats davant de la temptativa de projectes exclusivament personalistes". Fent referència al debat sobiranista, Moreso ha subratllat que cal "un projecte de ciutat que impliqui tota la ciutadania". Així, s'organitzaran un total de set debats al voltant de grans reptes de la ciutat amb l'objectiu d'evitar que "Barcelona quedi supeditada a altres lògiques nacionals i tingui futur amb veu pròpia i sigui un subjecte polític en si mateix".

Tot això s'aglutinarà sota el nom de Primàries d'Idees, iniciativa impulsada des de l'associació Compromís per Barcelona. "Volem traslladar el concepte de primàries, que els partits utilitzen per escollir els lideratges, i portar-lo al camp de les propostes i les idees en benefici de Barcelona", ha especificat Moreso. També destaquen les cares de l'economista Gonzalo Bernardos o l'exdiputada socialista Anna Balletbò.

Més continguts de