Òmnium no veu l'acostament dels presos un "gest polític" i exigeix a la fiscalia que retiri l'acusació

El documental '20-S' emès a TV3 demostra que Cuixart i Sànchez són "referents de la lluita pacífica"

Òmnium no considera suficient l'acostament dels presos polítics a Catalunya, una mesura a la qual s'ha compromès el govern espanyol i a què el jutge instructor del Tribunal Suprem no s'ha oposat. L'entitat veuria un "gest polític" que el govern espanyol "insti la fiscalia a retirar tots els càrrecs immediatament" contra tots els processats catalans. A través d'un comunicat, Òmnium ha assegurat que "els fets dels quals se'ls acusa no tenen cap fonament" i que tots els processats "són víctimes d'un relat cosit a base de falsedats". 

Òmnium creu que el procés judicial contra polítics i activistes catalans "és una injustícia". Al text fan referència al documental '20-S, que es va emetre a TV3 dijous a la nit i que posa en qüestió el el relat acusatori contra Sànchez i Cuixart. S'hi pot veure un repàs sobre la jornada viscuda el 20 de setembre de l'any passat, quan la Guàrdia Civil va accedir a la seu de la conselleria d'Economia i la Policia Nacional va intentar entrar a la seu nacional de la CUP sense ordre judicial. Les imatges mostren les actuacions del president d'Òmnium i l'exlíder de l'ANC a la rambla Catalunya de Barcelona, orientades a evitar qualsevol tipus de violència. "Són referents de la lluita pacífica", sosté Òmnium en el comunicat, després que es fes públic el documental.

Les defenses de Sànchez i Cuixart demanaran al Suprem que accepti el documental del 20-S com a prova

Per tot plegat, l'entitat considera que "només es farà justícia quan tornin a casa lliures i sense càrrecs". Així mateix, creu que l'acostament "és un dret fixat per la legislació espanyola", assenyala.

Més continguts de