Política 19/12/2020

Òmnium recull signatures a tot el país per a una llei d’amnistia

Ara
2 min
Un home signant a favor  de l’amnistia a la carpa d’Òmnium  a la plaça de Catalunya de Barcelona.

BarcelonaLa mateixa setmana que els partits independentistes s’han conjurat per registrar el 15 de març una llei d’amnistia al Congrés de Diputats, Òmnium Cultural ha organitzat aquest cap de setmana una recollida de signatures en diferents punts del territori català. “Estendrem la taca i buscarem arreu del país les signatures, perquè el clam per l’amnistia sigui el més fort possible per portar-lo a Madrid”, va defensar ahir al matí el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, en declaracions als mitjans de comunicació recollides per l’ACN. La campanya volen que s’allargui fins al 15 de març.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’entitat cultural va instal·lar taules i carpes en ciutats com Tarragona, Lleida, Girona, Reus, Igualada, Solsona, Figueres, la Seu d’Urgell o l’Hospitalet de Llobregat. L’objectiu és aconseguir el màxim de suport possible de la ciutadania perquè l’Estat reconegui que hi ha un conflicte polític a Catalunya i que les úniques vies per resoldre’l són l’amnistia i el dret a l’autodeterminació, defensa l’entitat. En concret, Mauri va assegurar ahir que l’amnistia és “jurídicament viable i políticament possible”.

Missatge a Pedro Sánchez

Per això, ahir el vicepresident de l’entitat també va voler aprofitar la recollida de signatures per enviar un missatge al president espanyol, Pedro Sánchez. “Faria bé d’entendre que si tanca la porta a l’amnistia no la tanca a uns partits sinó al 80% de la ciutadania del país que la reclama”, va avisar. Els comuns s’han sumat als actes que ha organitzat Òmnium a favor de l’amnistia, però divendres, en el debat de la resolució sobre l’amnistia al Parlament, JxCat, ERC i la CUP no van aconseguir que el partit d’Ada Colau donés suport al text. Els comuns es van acabar abstenint perquè veien la proposta “electoralista”.

stats