CANVI DE CICLE
Política 01/06/2013

Junqueras demana a Duran que compleixi el programa de CiU i els acords del Govern amb ERC

El líder d'ERC demana també "no perdre el temps" en reformes constitucionals "impossibles" que PSOE i PP "no faran ni compliran"

Acn
2 min

Sant Just DesvernUn dia després que el president, Artur Mas, i el seu soci i líder del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, es reunissin al Palau i dos dies després que el líder democristià es reunís amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat a Duran que "compleixi el programa electoral de CiU i que compleixi els acords que el seu Govern ha signat amb ERC". De fet, el dirigent d'Unió va assegurar que la Llei de consultes no servia per convocar-ne una sobre la independència i va dir que del procés sobiranista "no hi ha res" i va criticar que CiU imités l'estratègia d'ERC. En aquest context, ha demanat "a tothom que sigui conseqüent amb la voluntat democràtica dels catalans expressada en claredat a les últimes eleccions al Parlament on la immensa majoria dels catalans demanaven decidir el futur del país a través d'un referèndum". "Aquest és el nostre compromís i la nostra voluntat i voldríem que tots els que ha signat aquest acord els complís", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igualment, Junqueras ha fet una crida a "no perdre el temps" en reformes de la Constitució "impossibles", ja que s'ha mostrat convençut que ni el PSOE ni el PP "mai faran ni compliran". Junqueras ha fet referència a les declaracions del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, qui va demanar aquest divendres al president de la Generalitat, Artur Mas, que "confiï" en la capacitat dels socialistes i el PP per arribar a un acord i reformar la Constitució. El líder d'ERC ha remarcat que "el millor que pot fer la societat catalana al marge del PSOE i el PP és preparar-se per decidir el seu futur".

Junqueras ha demanat al PSOE que tan aviat tingui un acord amb el PP per reforma la Constitució els avisi. Mentrestant, ha afegit, "el millor és que la majoria de la societat catalana segueixi treballant per decidir el futur al marge d'una Constitució espanyola que és evident que el PP no reformarà mai". En aquest context, el líder d'ERC s'ha mostrat convençut que "el PSOE encara que la reformi no la complirà mai com no ha complert l'Estatut de Catalunya en cap ocasió i no ha complert els pactes de finançament que ha fet amb Catalunya".

El president d'ERC ha manifestat que "és evident que per fer una reforma de la Constitució també s'ha de fer amb els vots del PP i tothom sap", ha alertat, que "el PP no ho votarà mai i el PSOE encara que ho votés no ho compliria". Junqueras ha fet aquestes declaracions a Sant Just Desvern en el marc del vermut popular amb entitats culturals del municipi i que forma part de la Festa republicana del Baix Llobregat i l'Hospitalet.

stats