Política 13/12/2016

El PDECat denuncia unes pintades amenaçadores a la seu d'Horta contra Mas, Jané i Pascal

"Culpables", "Botiflers", "RIP Mas" o "Jordi Jané i Marta Pascal, ho pagareu" són alguns dels missatges

Ara
1 min
El PDECAT denuncia unes pintades amenaçadores a la seu d'Horta contra Mas, Jané i Pascal

BarcelonaEl PDECat ha anunciat que presentarà una denúncia per unes pintades de to amenaçador aparegudes a la seu del districte d'Horta (Barcelona) en contra del president de la formació, Artur Mas; la coordinadora, Marta Pascal, i el conseller de l'Interior, Jordi Jané. En les pintades hi diu "Jordi Jané i Marta Pascal, ho pagareu" i hi ha dibuixat al costat un penjat. A més, també hi diu "PDECat botiflers" i "Culpables", i se sumen a les pintades "RIP Mas" i "No aprovarem els pressupostos" que ja hi havia des de desembre i març, respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les pintades han aparegut l'endemà de les detencions dels Mossos d'Esquadra de 3 membres de la CUP, investigats per haver cremat fotografies del rei Felip VI durant la manifestació de l'11-S, després que desoïssin una citació judicial. Aquest matí, a Alcalá de Henares, la policia espanyola ha detingut els altres 2 encausats quan viatjaven cap a Madrid amb l'autobús solidari amb els detinguts.

El diputat de la CUP Albert Botran s'ha desmarcat de les pintades i les ha titllat de "provocació", i ha demanat "mirar endavant" perquè "la solidaritat entre independentistes sigui una prioritat".

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat la seva "condemna més absoluta" a les pintades, un fet que ha qualificat d'"impresentable, indecent, injust i covard".

Per fer explícit el seu suport a Jané, Puigdemont ha entrat al consell executiu d'aquest dimarts al costat del conseller d'Interior i del vicepresident Oriol Junqueras.

Diversos càrrecs del Govern i del PDECat han lamentat les pintades, que consideren "intolerables". Des d'altres partits també han donat suport a Pascal i Jané.

stats