Política 18/07/2014

Rajoy i la patronal Pimec esquiven el procés sobiranista a la reunió a la Moncloa

Josep González demana que el "deixin tranquil" amb aquest debat perquè voten els empresaris, no l'organització

Joan Rusiñol
1 min

Madrid"A mi el que m'agradaria és que em deixin tranquil amb aquest tema", ha exclamat Josep González, president de la patronal de la petita i mitjana empresa catalana Pimec, després de la reunió amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la Moncloa. Es referia al procés sobiranista, quan falten pocs dies per la trobada del cap de l'executiu estatal amb Artur Mas. González ha "jurat" –i ha celebrat– que la situació política catalana no s'ha abordat a la trobada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de la patronal es mostraven sorpresos, després de la compareixença, de la insistència dels periodistes en aquesta qüestió, i lamentaven en privat el poc interès pels temes econòmics, que han estat l'eix de la trobada. En el torn de preguntes, el president de Pimec ha recordat diverses vegades que, a la consulta del 9 de novembre, són els empresaris a títol personal els qui voten. Per això, en una organització amb molta "pluralitat" interna s'ha mostrat alleugerit del fet que la qüestió no hagi sortit durant la conversa amb Rajoy. Un cop i un altre ha subratllat que ells estan a favor del dret a decidir sense més concrecions ni adjectius.

González ha explicat que, tot i reunir-se ahir dijous amb Mas, el seu paper no és el de mitjancer. De fet, el seu interès és que el procés polític "no surti gaire" perquè "facis el que facis i diguis el que diguis en faran lectures". Per això, s'ha limitat a reiterar que esperen més reunions, fluïdes, entre els dos governs perquè "parlant a vegades la gent s'entén". "Dialoguin i no es quedin un a Madrid i l'altre a Barcelona", s'ha limitat a recomanar.

stats