POLÍTICA
Política 22/04/2013

Camacho exigeix al Govern una "proposta realista i assumible de flexibilització del dèficit"

La líder popular ha demanat a Artur Mas que "no vagi amb amenaces, sinó amb una actitud responsable i dialogant" a la reunió d'aquest dilluns al Consell de Política Fiscal i Financera

Marc Toro
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha referit a la reunió del grup de treball del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) per a la flexibilització del dèficit que tindrà lloc aquest dilluns a la tarda, i ha demanat al Govern que "presenti una proposta realista i assumible de flexibilització del dèficit, basada en uns pressupostos que puguin estar aprovats aquest maig o juny".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa a la seu del partit del carrer Urgell, la líder popular ha considerat que un dèficit de l'1,5% és "realista i assumible". "No hi vagi amb una proposta de flexibilització de dèficit tancada", ha dit Camacho a Mas, i ha afegit: "No hi vagi amb amenaces, sinó amb una actitud responsable i dialogant".

Tot i que ha recordat que la "responsabilitat" de negociar el sostre de dèficit per Catalunya correspon al Govern, Camacho ha assegurat que el seu partit ha estat en permanent contacte amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, de qui ha dit que serà a Catalunya a principis de maig per "analitzar possibles flexibilitzacions del dèficit català".

Nou model de finançament

Camacho també ha destacat la importància del grup del CPFF de treball per un nou model de finançament. En aquest sentit, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Ma, que "es deixi de manuals per la independència i que lideri una proposat dd'un nou model de finançament on puguin ser pal·leses les singularitats i característiques pròpies de Catalunya". "Ara és el moment de buscar els diàleg i el consens, no l'enfrontament", ha considerat.

La presidenta del PP a Catalunya ha recordat que aquesta proposta s'ha de fer "en el marc de la legalitat, i dins el marc comú" que marca la LOFCA". "Cal un model comú millor i més modernitzat", ha explicat.

stats