Política 05/09/2014

Cospedal ofereix una "gran coalició" a PSC, Unió, C's i UPyD per frenar el sobiranisme

La secretària general del PP carrega contra la "dictadura encoberta" de l'independentisme català i adverteix que per sobre d'interessos partidistes hi ha la integritat d'Espanya

M. Colomer
2 min
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, aquest divendres en un acte dels populars a Badalona / PERE VIRGILI

BadalonaLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha llançat una autèntica bomba política aquest divendres des de Badalona. Quan falta menys d'una setmana per a la Diada, Cospedal ha ofert una "gran coalició" a PSC, Unió, C's i UPyD amb l'únic objectiu de garantir la "integritat d'Espanya i de Catalunya" i fer descarrilar el procés sobiranista. Ha estat el missatge que ha llançat durant la seva intervenció en l'obertura de la conferència política que celebren els populars a Catalunya aquest divendres i dissabte a Badalona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tenim els braços oberts per formar una gran coalició i defensar tots els que a Catalunya pensem que podem ser catalans i espanyols perquè ens fa més grans", ha etzibat Cospedal, que busca amb la seva proposta "oferir entre tots el govern que necessiten els catalans". La secretària general del PP ha assegurat que llança aquesta oferta des de la "responsabilitat i la generositat", superant diferències ideològiques, amb la unitat d'Espanya per damunt de tot. "No ni ha res més important que puguem fer per Catalunya i els catalans".

Cospedal ha advertit al PSC que no és moment d'"ambigüitats". "Nosaltres estem amb la bandera espanyola, la senyera i la Constitució. No es pot ser equidistant entre això i l'estelada i la il·legalitat", ha reblat.

La paradoxa de la "dictadura encoberta"

Paradoxalment, Cospedal ha fet aquest oferiment –sota l'atenta mirada de Camacho– just després d'acusar el sobiranisme català de buscar la unitat per identificar els que discrepen com els "enemics de Catalunya". Perquè, segons el seu criteri, "ser país no vol dir ser tots iguals, que és el que vol l'independentisme català, perquè qui no pensa igual és enemic de Catalunya. Això no és ser un país, això és el totalitarisme. És una dictadura encoberta".

La secretària general del PP ha tret a passejar l'espantall del tripartit per advertir que ERC, que porta la davantera en totes les enquestes, és sinònim de "fallida", i Mas "porta CiU al suïcidi" fent de la federació nacionalista una "caricatura d'ERC". Ha aprofitat per recordar que Catalunya ha estat la comunitat autònoma que més crèdits ha rebut del govern d'Espanya en els plans de liquiditat. "Catalunya és solidària amb la resta d'Espanya, però la resta d'Espanya també ho és amb Catalunya", ha etzibat, per intentar desmuntar el greuge fiscal català, que pels populars no existeix.

stats