Política 20/06/2017

El PP fa una crida al PSC perquè se sumi a una alternativa "no nacionalista" a Catalunya

El portaveu dels populars al Parlament, Alejandro Fernández, ha criticat la plurinacionalitat que defensen els socialistes

Mireia Esteve
1 min
El portaveu del PP al Parlament, Alejandro Fernández

BarcelonaDos dies després del congrés del PSOE que va servir per ratificar Pedro Sánchez com a secretari general dels socialistes espanyols, el PP ha tornat a criticar la definició d'estat plurinacional que fa el PSOE. El portaveu dels populars al Parlament, Alejandro Fernández, ha demanat que "no torni a repetir experiments amb gasosa", com els que va fer el 2010 quan els socialistes van pactar "amb els nacionalistes". Per això, Fernández ha fet una crida perquè els socialistes s'adhereixen a l'alternativa "no nacionalista", que assegura que representen els populars juntament amb Ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La gent haurà d'escollir entre el PSC guanyador de Tarragona i Lleida o el que s'enfonsa quan es barreja amb el separatisme", ha avisat el portaveu popular. De fet, Fernández veu el PSC com una "peça clau" per formar "una alternança a Catalunya" de cara a unes properes eleccions, i en aquest sentit, ha afirmat que els populars treballaran per aconseguir que a Catalunya "hi hagi un govern no nacionalista". Per aconseguir-ho, el PP vol que els socialistes catalans tornin a erigir-se com una "alternativa al nacionalisme, com van fer l'any 1999".

Les paraules d'Alejandro Fernández se sumen a les que va verbalitzar aquest mateix dilluns el president del PP català, Xavier García Albiol, quan va avisar que la línia que defensa Pedro Sánchez "dona oxigen" al Procés i al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Per això, tornen a instar PSC i Cs a constituir un front comú que serveixi per posar fre al sobiranisme.

stats