Política 31/05/2019

El PP només donarà suport a un alcalde no independentista: "Colau no, però algú del seu partit, estem disposats a parlar-ne"

Josep Bou avisa que no donaran "cap xec en blanc", però està disposat a seure a parlar amb Barcelona en Comú

Mireia Esteve
1 min
Josep Bou en roda de premsa

BarcelonaDesprés de l'agonia d'aquesta última setmana -en què els dos regidors del PP penjaven d'un fil-, Josep Bou ha comparegut aquest divendres per primera vegada des del 26-M. I ho ha fet per posicionar-se sobre els pactes postelectorals, tot i admetre que, amb dos regidors, els populars tenen poc marge per condicionar el govern de Barcelona. De tota manera, Josep Bou ha volgut deixar clar que el PP només donarà suport a un alcalde que es desmarqui clarament de les tesis independentistes.

Ara bé, ha tancat la porta a donar suport a Ada Colau, però s'ha obert votar un altre candidat de Barcelona en Comú, sempre que es comprometi a no donar suport al procés independentista. "No donarem cap xec en blanc", ha avisat Bou, desmarcant-se del posicionament de Manuel Valls, que va oferir els vots de la seva candidatura per investir Colau sense cap contrapartida. "Colau no, però algú del seu partit, estem disposats a parlar-ne", ha afegit. De fet, Bou veuria amb bons ulls una candidatura del socialista Jaume Collboni a l'alcaldia de Barcelona.

"Elegir entre Colau o Maragall és ensurt o mort", ha assegurat Bou, que ha avisat els partits independentistes que "Barcelona no serà la capital d'una República Catalana, perquè els barcelonins no ho volen". En la roda de premsa, Bou ha confirmat que es queda a l'Ajuntament tot i que durant la campanya havia obert la porta a abandonar-lo si els populars obtenien un resultat que els convertia en irrellevants.

stats