Política 11/05/2017

El PP defensa declarar via plasma en el judici de Gürtel: "Han trucat a Rajoy com podrien trucar al Papa"

El partit nega que el president espanyol vulgui evitar la foto declarant a l'Audiència Nacional

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Els periodistes, en la sala on els han encabit per escoltar Mariano Rajoy en la seva intervenció a Barcelona, abans d'inaugurar el Saló de l'Automòbil / CRISTINA CALDERER

MadridEl PP nega que el president espanyol, Mariano Rajoy, vulgui evitar la foto de declarar davant del tribunal del cas Gürtel des de l'Audiència Nacional. Tant el portaveu del partit al Congrés, Rafael Hernando, com el vicesecretari Javier Maroto han defensat que el líder popular està totalment disposat a col·laborar amb la justícia, però que veuen la seva compareixença en qualitat de testimoni és totalment innecessària. "No té sentit que comparegui per parlar d'un assumpte del qual no té ni coneixement ni responsabilitat: les campanyes electorals del 2003 a dos municipis de Madrid, de les quals no té res a dir", ha assenyalat Hernando. "Han trucat a Rajoy com podrien haver trucat al papa de Roma a veure què va passar en aquell moment", ha afegit en declaracions als passadissos del Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, Maroto ha assenyalat que "l'única foto que s'evitarà és la de no comparèixer", i ha puntualitzat que Rajoy té la intenció d'oferir la màxima col·laboració amb la justícia i "aportar" tota la informació que li reclamin per "ajudar en la causa judicial". Ara bé, ha recordat que és el tribunal qui té l'última paraula per decidir si compareix via videoconferència.

El PP va sol·licitar ahir al tribunal que testifiqui des de la Moncloa perquè la seva agenda és una qüestió d'estat i que no es pot absentar durant una estona llarga per estar assegut a l'Audiència Nacional. Rajoy havia assegurat que compareixeria "encantat". Ara bé, demana fer-ho un altre cop per plasma des del seu despatx.

stats