Política 11/10/2018

El PP, sobre els pressupostos: "Amb Iglesias, d'aquí pocs anys estarem com a Veneçuela, passant gana"

Cosidó lamenta que Sánchez "hagi entregat" els pressupostos de l'Estat al líder de Podem

Ara
2 min
Alberto Nadal, secretari d’estat de Pressupostos i Despesa al govern de Mariano Rajoy, i Miquel Valls en imatge d'arxiu.

MadridEl portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, ha augurat que Espanya acabarà passant gana com Veneçuela amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, dirigint la política econòmica. D'aquesta manera tan contundent ha reaccionat al pacte entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i Iglesias per als pressupostos de l'any que ve. "Sánchez entrega els pressupostos de l'Estat a Iglesias", ha lamentat a través del seu compte de Twitter.

Per la seva banda, l'ex secretari d'estat de pressupostos de Mariano Rajoy i actual vicesecretari d'economia i treball del PP, Alberto Nadal, ha manifestat que l'acord pressupostari que han pactat aquest dijous el PSOE i Units Podem, que inclou una pujada del salari mínim interprofessional fins a 900 euros, comporta un volum de despesa que no compta amb l'augment de finançament necessari per cobrir-lo. En una entrevista a TVE, ha assegurat que això "significa més impostos, més dèficit i més deute".

A més, Alberto Nadal ha emfatitzat "que no surten els comptes" i que aquest paquet pressupostari "farà retrocedir fins a les polítiques que van portar a la crisi econòmica".

El diputat popular ha assenyalat que el document inclou 42 punts dedicats a la despesa i que dels sis dedicats al finançament "no hi ha ni un sol número", i ha tornat a repetir "que no surten els comptes". Aquest acord és un intent per "guanyar a curt termini un manteniment en el poder a canvi de desequilibrar l'economia", ha conclòs Nadal.

Montserrat assegura que "torna la zapaterització de l'economia espanyola"

La portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, ha valorat que aquest acord comporta "més atur, més impostos, més inflació i menys creixement econòmic" i ha assegurat que s'està tornant a la "zapaterització de l'economia espanyola" i que es tornarà "a la crisi econòmica". En declaracions al Congrés, Montserrat ha assegurat que les polítiques d'esquerres i socialistes el que fan és "gastar per sobre del que tenen, i això l'únic que porta és més deute i crisi econòmica". Montserrat ha reiterat que "l'acord d'avui és la llavor de la pròxima crisi econòmica".

Cs manifesta que a la foto de l'acord hi falten "Torra i Puigdemont"

El portaveu d'economia de Ciutadans, Toni Roldán, ha comparat l'acord pressupostari amb "una carta als Reis Mags" perquè ha assegurat que "es pot parlar de moltes coses" però que sense una majoria "no té cap valor". Roldán, en roda de premsa també al Congrés, ha ironitzat que a la fotografia hi falten "Torra i Puigdemont" i ha qualificat l'acord de "poc interessant", en referència als partits que necessita Sánchez per aconseguir aquesta majoria, com el PNB, i ho ha valorat com una majoria "poti-poti".

Sobre el contingut de l'acord, Roldán ha preferit "no valorar-lo". Però, ha manifestat que aquest pressupost li recorda més el "pressupost alternatiu" que va presentar Podem que un "pressupost viable, sensat i on quadrin els comptes". Ciutadans es desmarca de donar suport a Sánchez perquè el seu "projecte econòmic és antagònic" i Roldán ha assegurat que estan en contra "de les 5 o 6 pujades d'impostos" que segons ha explicat hi ha dins el document, que té més de 50 pàgines.

stats