Política 05/04/2019

El govern espanyol qualifica "d'aberrant" que el Govern vulgui crear una guàrdia "de perfil ideològic"

El PSC demana la compareixença de Budó i Buch perquè expliquin amb detall l'àrea de Seguretat Institucional

Ot Serra / Acn
1 min
El president Torra anuncia per carta al ministre Zoido que visitarà els presos aquest divendres

Madrid / BarcelonaLa portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha qualificat "d'aberrant" que el Govern impulsi una guàrdia "de perfil ideològic" i ha considerat que el "requeriment bàsic de la policia és la neutralitat". Aquesta és la resposta a la creació de l'àrea de Seguretat Institucional sobre la qual també ha demanat explicacions el PSC, que ha entrat al registre del Parlament dues peticions de compareixença perquè la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, donin explicacions sobre aquesta qüestió i el procés de selecció dels agents que formaran part d'aquesta unitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, els socialistes volen que Budó i Buch vagin a la Comissió d'Afers Institucionals i a la d'Interior per donar detalls sobre aquest estament policial que s'encarregarà de la seguretat del president de la Generalitat i els expresidents i que s'està creant a Catalunya.

Aquest gener el Govern va crear l'àrea de Seguretat Institucional per garantir la seguretat del president, els expresidents i el titular del departament de la Presidència. Comptarà amb personal del cos dels Mossos d'Esquadra i dependrà d'Interior.

En el mateix moment, el PSC va fer arribar una bateria de preguntes sobre la mateixa qüestió. Entre altres coses, els socialistes catalans demanaven al Govern els motius de la creació d'aquesta brigada i els defectes que considera l'executiu que té l'actual model. La formació espera rebre una resposta sobre la qüestió els pròxims dies.

stats