Publicitat
Publicitat

El PSM suspèn temporalment l’acord de federació amb ERC de Mallorca

La decisió, presa pel consell polític de la formació, ha entrat en vigor arran dels resultats de l'assemblea d'Esquerra d'aquest diumenge

El PSM-Entesa ha suspès temporalment l’acord de federació amb Esquerra Republicana-Mallorca arran dels resultats de l’assemblea de la formació duta a terme aquest diumenge. La decisió, presa pel consell polític del PSM-Entesa, ha entrat en vigor una vegada que s'ha sabut que els militants d'Esquerra Republicana donen suport majoritari als membres de la permanent de la formació (per un 71% de vots) i que el partit, si bé ha demanat disculpes per "la part de responsabilitat que ens pertoca a causa de la crisi generada arran de les primàries de MÉS per Mallorca", no ha acceptat la legitimitat del procés d'eleccions primàries de MÉS, ja que han exigit al PSM-Entesa i a Iniciativa-Verds que assumeixin "responsabilitats" per les "anomalies o errors que s'hagin pogut produir en el procés primàries". 

En l’àmbit local, el PSM-Entesa dóna llibertat per mantenir els acords de col·laboració amb els militants d’Esquerra Republicana en el marc de les assemblees locals de MÉS, sempre que per part de totes les parts hi hagi voluntat de mantenir aquests acords "des de la confiança i la lleialtat al projecte comú", han afirmat en un comunicat.

El partit traslladarà ara aquest acord a l’executiva de MÉS per Mallorca perquè "n'analitzi les conseqüències i prengui les mesures que consideri oportunes". Tot i això, ha volgut deixar la porta oberta a "reconduir la situació en el futur".

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT