Política 28/07/2014

Rajoy i Sánchez fan pinya contra el 9-N però esquiven una resposta unitària

El nou secretari general del PSOE s'ha reunit amb Rajoy a la Moncloa durant gairebé tres hores

M. Ferrer / J. Rusiñol
1 min
Rajoy i Sánchez a la Moncloa. EFE

MadridFront comú contra el 9-N, però sense una resposta unitària. El nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha evitat pactar amb el president del govern central, Mariano Rajoy, una resposta conjunta contra el sobiranisme català. El líder socialista s'ha reunit amb el cap de l'executiu espanyol durant gairebé tres hores en una trobada en què Catalunya ha estat el segon punt de l'agenda. "Hem coincidit que la consulta no pot ser celebrada perquè entenem que és il·legal", ha dit. Però pel líder socialista "el tema no és la coincidència amb això sinó traslladar a Rajoy la urgència d'una reforma constitucional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Rajoy ha reiterat la seva posició contrària a "la consulta il·legal d'autodeterminació que es pretén convocar a Catalunya" i ha recordat que aquesta posició "coincideix amb el vot expressat de forma majoritària el passat mes d'abril pel Congrés dels Diputats".

El president espanyol també ha tancat la porta a la via federal. Sánchez li ha explicat la necessitat d'obrir una ponència per a la creació d'una comissió constitucional al Congrés, una argumentació que el president del govern espanyol "ha escoltat amb atenció", segons el comunicat. Però tot seguit li ha advertit que "en aquest moment no es donen les condicions polítiques necessàries per articular una proposta amb un consens similar al que va tenir la Constitució actual".

stats