Política 05/12/2016

Iglesias contraprograma el congrés del PP: convoca l'assemblea de Podem per al 10, 11 i 12 de febrer

Reconeix Errejón com a "company del corrent crític" però anuncia que té el seu suport per ser reelegit secretari general del partit

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Pablo Echenique i Pablo Iglesias aquest dilluns durant la roda de premsa posterior a la reunió del consell de coordinació a la seu del partit. EFE

MadridPodem accelera i comença a concretar el camí fins a Vistalegre 2, com la formació lila anomena la seva pròxima assemblea ciutadana, que ha de renovar els òrgans de direcció i marcar el futur del partit. El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat aquest dilluns que té intenció de proposar en el consell ciutadà estatal, el màxim òrgan entre congressos, que es reunirà el dissabte 17 de desembre, la convocatòria de l'assemblea ciutadana per al cap de setmana del 10, 11 i 12 de febrer. L'objectiu és que coincideixi amb el congrés del PP. Iglesias vol que els ciutadans "puguin comparar simultàniament els dos projectes polítics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fins al febrer, Podem comença una cursa contrarellotge per intentar sintetitzar les diferents famílies del partit, sobretot la del número dos, Íñigo Errejón. De fet, per primer cop Iglesias s'ha referit al seu portaveu al Congrés com un "company del corrent crític" i ha admès públicament les seves discrepàncies. Amb tot, ha admès que té el suport del sector 'errejonista', així com també de la família anticapitalista, encapçalada per l'eurodiputat Miguel Urbán, per ser reelegit secretari general del partit.

Carrer o institucions? El pols de Podem

Un referèndum per decidir com votar

Iglesias ha sorprès a tothom, inclòs Errejón, amb aquest anunci d'última hora, en un moment en què molts membres del partit ja calculaven que el congrés no seria fins al març. Iglesias ha assegurat que sent "el suport aclaparador" de totes les famílies del partit i que assumeix el repte d'integrar-les.

El primer pols ara mateix és sobre com serà el sistema de votació de la nova direcció del partit i dels documents que marquin l'estratègia política de Podem. Iglesias ha anunciat la convocatòria d'un referèndum a les bases entre el 18 i el 20 de desembre per escollir aquest sistema d'elecció. El líder de Podem vol que es votin al mateix temps documents i llistes de persones, mentre que Errejón ja ha anunciat per Twitter que no hi està d'acord i que vol primer parlar d'estratègia i després de cares. "És molt difícil de justificar que sigui millor que es voti per separat", li ha replicat Iglesias.

stats