Política 18/01/2015

Pedro Sánchez: "Pablo Iglesias menteix més que parla"

El secretari general del PSOE agraeix a Miquel Iceta que hagi convertit el PSC en un partit "d'avantguarda i de referència" a Catalunya

Laia Vicens
2 min
Pedro Sánchez, durant la intervenció al congrés dels socialistes catalans / PERE VIRGILI

Viladecans"Pablo Iglesias menteix més que parla". Així de contundent s'ha mostrat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en una assemblea oberta a Viladecans davant de mig miler de persones. Ho ha dit amb referència, per exemple, al fet que Podem, el partit que lidera Iglesias, s'hagi fet enrere a l'hora de demanar l'impagament del deute.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això ha reivindicat la "política de la veritat" enfront de la política "de la mentida" que assegura que fan tant Podem com el PP. De fet, ha titllat Mariano Rajoy de ser "el president del frau" i li ha exigit "explicacions i responsabilitats polítiques".

Sánchez ha centrat el seu discurs a diferenciar-se tant del PP com de Podem. "No som el mateix que el PP", ha assegurat, i ha afirmat que "el millor que ha passat a l'Estat sempre ha vingut de la mà del PSOE". De fet, el mateix dia que Iglesias ha afirmat que l'alternativa a l'Estat només passa per PP o Podem, Sánchez ha dit que "en ganes de guanyar la dreta no ens guanya ningú" i s'ha erigit en "l'alternativa al PP".

En relació a un possible pacte PP-PSOE per evitar que Podem governi, el líder socialista s'ha mostrat convençut que guanyarà les eleccions i "seran els altres els que s'hauran de preguntar si ens donen suport o no". En aquesta línia, ha demanat que el PSOE ha de deixar de "lamentar-se" dels vots que ha perdut i ha de començar a pensar en els vots que diu que guanyaran. Si guanyen, Sánchez ha promès que derogarà la reforma laboral i la Lomce.

Agraïment al PSC

Sánchez ha començat la intervenció afirmant que el PSC és "un partit d'avantguarda i de referència" a Catalunya, i ha agraït a Miquel Iceta que no "hagi abaixat mai els braços" i que hagi brandat "la bandera de la concòrdia i la convivència". "Estem orgullosos de vosaltres més enllà de l'Ebre", ha sentenciat.

stats