Política 12/11/2015

Pedro Sánchez: "Mas està degradant la presidència de Catalunya posant-la a subhasta"

Mariona Ferrer I Fornell
1 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez / EFE

MadridEl candidat del PSOE a la Moncloa, Pedro Sánchez, tanca files amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la resposta al "desafiament independentista" i denuncia que Artur Mas "està degradant la presidència de Catalunya posant-la a subhasta" arran de les diferents propostes per seduir la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Davant del desafiament independentista coincideixo amb Rajoy en la reacció però no en la solució", ha assegurat en un fòrum d''El Mundo' sobre la decisió del TC de suspendre la declaració rupturista, si bé ha criticat que el PP "no hagi reaccionat durant 4 anys". Amb tot, diu que l'acord amb Rajoy "no té data de caducitat".

Sánchez espera del PP després la mateixa "lleialtat" que ha demostrat el PSOE en aquests moments per garantir "la unitat d'Espanya".

Preguntat fins a 6 vegades sobre la suspensió de l'autonomia catalana si es desacata el TC, com proposen els seus 'barons', Sánchez no s'ha volgut mullar: "L'Estat té no només el dret sinó l'obligació de fer complir amb la Constitució".

stats