Política 28/10/2012

Navarro reivindica el PSC com el garant de les polítiques d'esquerres

“Per culpa de les polítiques d'Artur Mas un nen català no té les mateixes oportunitats que un altre depenent de la família on neixi”, assegura el líder socialista durant l'aprovació del programa electoral

Sara González
2 min
Núria Parlon, Pere Navarro i Maurici Lucena al Consell Nacional del PSC / PERE VIRGILI

BarcelonaDavant unes eleccions polaritzades des del punt de vista nacional, el PSC farà esforços perquè l'eix dretes i esquerres no quedi eclipsat. Els socialistes catalans han aprovat avui un programa electoral per reivindicar-se com la garantia de les polítiques d'esquerres. “Vam ser els socialistes els que vam convertir l'educació i la sanitat en drets fonamentals per a tothom”, ha proclamat Pere Navarro just quan es compleixen 30 anys de la victòria de Felipe González, l'any 1982. I és que, segons el líder del PSC, “per culpa de les polítiques d'Artur Mas un nen català no té les mateixes oportunitats que un altre depenent de la família on neixi”, una situació que el seu partit vol combatre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Que no ens enganyin més. Hi ha una alternativa social a aquesta crisi. Però per això no pot seguir governant la dreta”, ha etzibat Navarro. El programa socialista defensarà “que no hi hagi més retallades” a l'educació, la sanitat i la dependència i que això es compensi amb una fiscalitat més justa on paguin més aquells que més tenen. “Que no paguin només les classes mitjanes i els treballadors”, ha dit.

Navarro ha insistit en les benevolències econòmiques i socials de l'Espanya federal. “A curt termini ningú pot assegurar que una Catalunya independent seria més rica o més pròspera”, ha dit el candidat del PSC, que ha afegit que, com Espanya, també seria intervinguda i seguiria tenint un deute insostenible i un “prestigi econòmic i financer per construir”. “No em cansaré de repetir que hi ha un camí entre el centralisme i la profecia temerària d'Artur Mas”, ha subratllat Navarro, que ha recordat que una Espanya federal que reconegui la singularitat de Catalunya és l'opció més viable econòmicament i socialment.

stats