Política 05/04/2017

Picabaralla entre PP i la CUP per l'acció d'Arran: "És pròpia de ments excitades"

La diputada cupaire Mireia Vehí ha demanat "respecte" i ha exigit al popular Sergio Santamaría que retirés les seves paraules, cosa a la qual Santamaría s'ha negat i ha instat la CUP a no apropiar-se de la llibertat d'expressió

Ara
1 min
El diputat del PP Sergio Santamaría, en una imatge d'arxiu

BarcelonaNova picabaralla entre el Partit Popular i la CUP per l'intent de l'organització juvenil Arran d'ocupar la seu dels populars a Barcelona dilluns de la setmana passada. Durant el debat parlamentari al ple, el diputat del PP Sergio Santamaría ha demanat als anticapitalistes que no donin "lliçons sobre drets humans" i s'ha referit a l'acció dels joves independentistes, que ha qualificat de "violenta i intimidatòria", la qual va comptar amb el suport de la portaveu parlamentària cupaire Anna Gabriel i de l'exdiputat David Fernàndez. Santamaría ha afegit que es tractava d'una acció pròpia d'unes "ments excitades" -en castellà, 'mentes calenturientas'-, una expressió que no ha agradat als seus interlocutors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diputada de la CUP Mireia Vehí ha dit que no volia entrar en la polèmica, però sí que ha considerat que el representant del PP els havia "faltat al respecte" i li ha exigit que retirés les seves paraules. "No tenen lloc en un espai com aquest", ha opinat. La presidenta de la cambra, Carme Forcadell, ha retornat el torn a Santamaría, que no ha satisfet el desig dels cupaires i els ha retret que es vulguin "apropiar" de la llibertat d'expressió.

El frec a frec entre totes dues formacions ja havia tingut lloc a la sessió plenària durant el matí, quan els populars han acusat els independentistes de "batasunitzar" la política catalana.

stats