Política 16/09/2016

Pilar Castillejo plega com a diputada de la CUP

Se centrarà en la seva feina en l'àmbit municipal, ja que és també tinent d'alcalde a Ripollet

Ara
2 min
La diputada Pilar Castillejo, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa diputada de la CUP Pilar Castillejo renunciarà a l'acta de diputada al Parlament després del debat de política general al Parlament, que tindrà lloc la primera setmana d'octubre. Segons ha avançat 'El Món' i ha confirmat l'ARA, Castillejo retornarà a la política municipal, ja que és tinent d'alcalde a Ripollet, un càrrec que ha intentat compaginar amb la feina a la cambra catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Castillejo va entrar com a diputada arran de les dimissions de Julià de Jòdar i Josep Manel Busqueta en virtut del pacte amb Junts pel Sí. La substituirà Carles Riera, el següent a la llista per Barcelona, que fins l'any passat era president del Ciemen (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques).

Castillejo va tenir un paper rellevant en les negociacions amb Junts pel Sí pels pressupostos, ja que va participar en diverses reunions de la CUP i el Govern com a membre de l'equip negociador. L'assemblea local de Ripollet van provar de buscar algú que assumís les tasques de Castillejo a l'Ajuntament, però finalment el nucli local i el secretariat nacional han acordat que deixi l'acta de diputada i se centri en la seva feina al municipi.

Aquesta setmana també s'ha fet públic que Josep Manel Busqueta, principal referent en matèria econòmica a la CUP, ha plegat com a tècnic del grup parlamentari. Després de dimitir al mes de gener, Busqueta ocupava la plaça d'assessor.

stats