Política 23/07/2016

Podem expulsa una regidora d'Alacant per haver adjudicat contractes a companys de partit

Nerea Belmonte recorrerà la decisió al consell de garanties estatal i anirà als tribunals, ja que denuncia que s'ha actuat contra ella per ser membre del sector crític de la formació

3 min
Nerea Belmonte, exregidora de Podem a Alacant

Nerea Belmonteva concedir diversos contractes menors a l'empresa de comunicació de dos companys

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

vulnerat el codi èticva reclamar que deixés el càrrec al consistori

no haver renunciat a un regal en forma d'un passi per assistir a la Madrid Fashion Week

quinze dies per presentar un recurs davant el comitè de garanties estatal

La regidora anirà al comitè estatal i als tribunals

també emprendrà accions judicialscontra "aquelles persones que de forma malintencionada hagin intentat o intentin embrutar" el seu honor o imatge, segons ha indicat en un comunicat.

Segons afirma, la seva expulsió "no es basa en la contractació de militants del partit", sinó en la seva "desobediència" a la gestora d'Alacant per no haver renunciat a l'acta de regidora. "La meva expulsió no es deu a la contractació que vaig dur a terme, sinó a la desobediència a un òrgan que no tenia ni té legitimitat per exigir-me l'acta, i per això recorreré la decisió a l'òrgan superior", sosté.

D'aquesta manera, recalca que la comissió de garanties "no ha entrat a valorar que la gestora va deixar la decisió sobre la meva acta en mans d'Esquerra Unida a través de Guanyar Alacant, la qual cosa va ser una irresponsabilitat política, ni tampoc el fet que la gestora temporal de Podem Alacant no tenia potestat per exigir la meva dimissió". "La gestora de Podem Alacant tenia ple coneixement que Guanyar Alacant era controlada per Esquerra Unida i que l'assemblea on es va decidir la meva expulsió tenia múltiples irregularitats, entre elles que no van deixar votar desenes de militants de Podem", critica Belmonte.

A més, la regidora al consistori alacantí assenyala que una gestora que "no apareix ni tan sols" en el document organitzatiu del partit "no té potestat" per exigir la seva acta de regidora, ja que ella ni es va presentar a les eleccions locals amb Podem ni "és l'òrgan del partit amb la potestat per exigir dimissions". "Els nostres reglaments estableixen clarament que és la comissió de garanties l'òrgan encarregat de decidir sobre el compliment del codi ètic de Podem i, per tant, qualsevol exigència de dimissió per part d'una gestora o consell ciutadà no s'ajusta als nostres processos interns", subratlla.

De la mateixa manera, Belmonte assegura que no ha fet "res d'il·legal ni contrari al codi ètic de Podem i, de fet, en altres ciutats com València, regidors militants de Podem han contractat companys de partit i han rebut el suport del partit". Per tant, considera que la "gran diferència" és que ella no pertany al sector "oficialista" del partit i sempre se l'ha titllat de "crítica". "Sembla que les crítiques no són sempre benvingudes a Podem, sobretot si vénen de persones que no poden ser controlades per la cúpula valenciana", puntualitza.

Belmonte ha avançat que en els pròxims dies farà pública tota la documentació sobre el procés d'"investigació" de la comissió de garanties del País Valencià perquè "la gent tingui tota la informació a la seva disposició per poder opinar lliurement". "Les eleccions han acabat, temps durant el qual he estat callada per evitar que hi hagués soroll a Alacant contra Podem, la meva lleialtat cap al meu partit ha quedat suficientment provada, però no permetré durant més temps atacs gratuïts sense defensar-me davant les mentides", remarca.

D'aquesta manera, la regidora denuncia una "caça de bruixes" contra ella i avisa que no "tolerarà" que es manipuli la informació per "tacar" el seu nom. Per això, assenyala que portarà a terme les accions judicials que consideri necessàries "contra aquelles persones que de forma malintencionada hagin intentat o intenten embrutar el meu honor o la meva imatge".

stats