Política 10/10/2019

El Port de la Selva canvia la pancarta de "Llibertat presos polítics" per la d'un ninot amb la frase "Tu ja m'entens"

La Junta Electoral també ha obligat l'Ajuntament a treure el cartell de "Llibertat peixos pacífics"

Ara
1 min
La nova pancarta que penja de la façana de l'ajuntament de Port de la Selva

GironaFruit d'una iniciativa ciutadana, des d'aquest migdia hi ha un nou cartell a la façana de l'Ajuntament del Port de la Selva. Es tracta d'una pancarta amb un ninot que té la boca tancada amb una cremallera i la frase "Tu ja m'entens". "A veure fins on pot arribar l'absurd per coartar la llibertat d'expressió", ha criticat l'alcalde, Josep Maria Cervera, que ha indicat que han estat els veïns els que han facilitat una nova pancarta "molt infantil i inofensiva".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa al missatge que mostra el nou cartell, l'alcalde n'ha exposat el significat amb un to irònic: "Estem al mes d'octubre, un mes en què encara hi ha moltes mosques, fins que arribi Sant Narcís. També sabem que la dita diu que en una boca tancada no hi entren mosques. I això és el que significa la pancarta".

I és que, com a la majoria d'ajuntaments catalans, la Junta Electoral ha ordenat al consistori del Port de la Selva que retiri qualsevol pancarta o símbol polític dels edificis públics. Una prohibició que també inclou el cartell que van penjar en les últimes eleccions al Congrés, que deia "Llibertat peixos pacífics".

El del Port de la Selva no és l'únic ajuntament que ha buscat una fórmula imaginativa per esquivar la prohibició de la Junta Electoral. Ahir a Girona uns ciutadans van penjar la pancarta "Llibertat presos polítics i exiliats" uns metres per davant de la façana consistorial i subjectada en els dos edificis privats del costat de l'Ajuntament.

stats