Política 30/05/2018

La dona de Bárcenas i l'exmarit d'Ana Mato, a Soto del Real fins que paguin la fiança

Rosalía Iglesias i Jesús Sepúlveda quedaran en llibertat amb mesures cautelars si paguen 200.000 i 100.000 euros, respectivament

Efe
1 min
La dona de Bárcenas, Rosalía Iglesias, sortint del seu domicili

MadridEl tribunal del cas Gürtel ha ordenat presó eludible sota una fiança de 200.000 euros per a Rosalía Iglesias, la dona de Luis Bárcenas, i de 100.000 euros per a Jesús Sepúlveda, l'exmarit d'Ana Mato. Tot i així, han ingressat a Soto del Real, fins que reuneixin aquesta quantitat. D'altra banda, el tribunal ha deixat en llibertat amb mesures cautelars quatre condemnats, entre els quals l'exdona de Francisco Correa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De moment, l'Audiència Nacional només ha notificat la seva decisió a sis dels vuit condemnats, per als quals la Fiscalia Anticorrupció va demanar dilluns l'ingrés a presó per risc de fuga.

Si Rosalía Iglesias i Jesús Sepulveda dipositen les respectives fiances, estaran subjectes a les mateixes mesures cautelars que la resta de condemnats: la retirada del passaport, la prohibició de sortir d'Espanya sense autorització judicial i compareixences quinzenals.

L'Audiència ha deixat en llibertat l'exdona de Correa, Carmen Rodríguez Quijano; el considerat el comptable de la trama, José Luis Izquierdo; l'exregidor de Majadahonda, Juan José Moreno, i el testaferro del cas Gürtel, Antonio Villaverde. Encara falta conèixer la decisió del tribunal sobre l'exregidor d'Estepona, Ricardo Galeote, i l'exviceconseller madrileny Carlos Clemente.

Bárcenas, Guillermo Ortega i Alberto López Viejo ja van ingressar a la presó de Soto del Real dilluns.

stats