Política 16/10/2018

Puig de les Basses clama que "la llibertat no es negocia"

Més d'un miler de persones envolten la presó on hi ha Dolors Bassa amb una cadena de llums

Maria Garcia
2 min
Montse Bassa, a la concentració del Puig de les Basses

FigueresEncara faltava mes de mitja hora per l'hora de la convocatòria, les vuit del vespre, i una filera inacabable de cotxes col·lapsava la pujada de Puig de les Basses, on està empresonada Dolors Bassa i on cada dimarts s’apleguen milers de persones per reclamar l’alliberament dels presos polítics i exiliats. Però es notava que la d'aquest dimarts no era una convocatòria com les anteriors. Hi havia més enuig que mai. Perquè ahir es complien 365 dies des que van empresonar Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Una efemèride que el CDR de Figueres ha volgut recordar "amb rebuig i enuig" organitzant una activitat diferent: una cadena humana de llums que ha envoltat part de la presó figuerenca al crit de "Llibertat presos polítics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de l’acció reivindicativa, han arribat els parlaments. La més contundent ha estat Montse Bassa, la germana de Dolors Bassa, que ha enviat un missatge clar i directe als representants al Parlament: "No vull callar perquè ho sento així: la meva germana i la resta d’amics no estan tancats per veure que no hi ha unitat entre els nostres polítics!". Unes paraules que han despertat els crits espontanis d'"Unitat" entre els centenars assistents. I Montse Bassa ha continuat: "No passa res que pensem diferent, només hem de tenir clar que tots volem arribar al mateix objectiu. Per tant, només demanem que hi hagi explicació, que hi hagi transparència i que es parli clar, perquè nosaltres som una societat madura i ho entendrem tot en tot moment".

La germana de l’exconsellera, visiblement emocionada i parlant en nom de l’Associació catalana pels drets civils -que aplega els familiars dels presos i exiliats-, també ha fet un avís per navegats, davant els rumors de possibles negociacions i rebaixes en les penes dels polítics. "La llibertat no es negocia, ho diguem tots els familiars. No ens agrada sentir a parlar de rebaixes d’anys ni d’indults, perquè tenim clar que són innocents i només acceptarem l’anul·lació completa de la causa", ha dit. Unes reivindicacions que els centenars de manifestants s'han fet seves al crit de "Llibertat", que ha ressonat durant una llarga estona amb l'esperança de travessar els murs i arribar fins a la cel·la de Dolors Bassa, que cada dimarts afina l'orella per sentir els milers de gironins que no deixaran de reivindicar-la "fins que estigui a casa i en llibertat".

stats