Política 31/10/2017

Un grup de persones amb banderes espanyoles increpa Puigdemont a Brussel·les

Uns 200 periodistes han assistit a la conferència de premsa del president

Laia Forès
2 min
Manifestants a les portes del Club de Premsa de Brussel·les

Brussel·lesLa roda de premsa que ha celebrat el president de la Generalitat aquest dimarts a Brussel·les s'havia convocat només dues hores abans, però aquest fet no ha impedit que un grup de ciutadans espanyols residents a la capital europea s'hagin assabentat de la convocatòria i hagin anat a les portes del Press Club de Brussel·les a rebre Carles Puigdemont i set dels seus consellers amb crits de '"Viva España" i "Sinvergüenza".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el nombre de persones que s'ha concentrat a les portes de club de premsa ha anat augmentat quan Puigdemont ja estava parlant i ha obligat la policia a tallar una part del carrer. Els manifestants, al voltant d'una trentena, molts dels quals amb banderes espanyoles, han compartit espai amb un petit grup de catalans que han volgut donar la benvinguda al cap del Govern amb estelades. Tot i alguns crits creuats, no s'han registrat incidents.

"Venim a defensar la unitat d'Espanya. Catalunya no es pot separar sense el vot de tots els espanyols", explica un dels concentrats, espanyol resident a Brussel·les, que considera que Puigdemont "ha fugit de Catalunya com un covard".

'Overbooking' de periodistes

Mentre el grup es manifestava a fora, a dins del Press Club, uns 200 periodistes i una trentena de càmeres assistien a la roda de premsa de Puigdemont en una sala de premsa pensada per a poc més de 70 periodistes. L'enorme expectació internacional que ha aixecat el viatge de Puigdemont a Brussel·les ha fet evident que la capacitat de la sala de premsa era del tot insuficient, un fet que ha aixecat moltes crítiques entre els periodistes.

En principi, l'equip de Puigdemont pretenia fer la roda de premsa al Residence Palace, un centre de premsa internacional situat al barri europeu que és de titularitat pública, però el govern belga no ha donat el permís per fer-la en aquestes instal·lacions i s'ha hagut de canviar a última hora de lloc.

Puigdemont ha parlat en català, castellà, anglès i francès durant la conferència de premsa, però només ha respost 5 preguntes: 4 de mitjans internacionals i una de TV3. La premsa espanyola s'ha queixat pel fet que no s'ha donat la paraula a cap mitjà espanyol tot i que l'han demanat insistentment.

stats