Política 15/09/2019

Puigdemont admet que la desafecció amb els partits independentistes creix i diu treballar per la "màxima unitat"

Critica que l'Estat no hagi presentat cap projecte per a Catalunya més enllà del 155

Ara
2 min
L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont  en una conferència a Amsterdam.

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont assegura que lluita per "una màxima unitat" en el front independentista i reconeix que "avui hi ha més persones insatisfetes amb els partits independentistes que abans". "Hem de criticar-nos i aprendre dels nostres errors. Ara estic lluitant per una màxima unitat en el front independentista, és la millor manera de tenir força", ha dit Puigdemont en una entrevista amb l'agència russa Sputnik.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont, que ha concedit l'entrevista a Lugano (Suïssa), on ha anat per assistir al festival cultural Endorfine, assegura que els independentistes utilitzaran "totes les eines legítimes" a les quals tenen dret per defensar la seva causa. "No abandonarem la nostra causa i la nostra esperança, com ho estaríem fent segons alguns distribuïdors de notícies falses dels mitjans espanyols", ha promès Puigdemont, a la vegada que ha subratllat que en les últimes eleccions al Parlament Europeu "els independentistes han excedit el seu rècord històric de consens".

L'expresident de la Generalitat indica que, davant el dilema de resignar-se o mobilitzar-se contra les injustícies, "el poble català s'ha mobilitzat per mitjans democràtics i no violents" perquè l'"escoltin". "Per a nosaltres, la independència va ser l'última alternativa després de trenta anys d'intentar arribar fins al final, obrint un diàleg amb l'estat espanyol, col·laborant amb tots els governs espanyols tant de dreta com d'esquerra", afirma l'expresident català.

Segons ell, fins ara Madrid mai no ha volgut presentar cap projecte "amb el qual puguem comprometre'ns". "Simplement prefereixen aplicar l'article 155 de la Constitució espanyola i d'aquesta manera evitar qualsevol forma de diàleg", ressalta. Preguntat sobre la incertesa a Europa arran del "Brexit", Puigdemont afirma que no s'imagina Catalunya fora de la Unió Europea.

"Volem quedar-nos a Europa, la nostra cultura és europea i a Europa volem ser un dels centres culturals [...]. Per això em preocupen les possibles conseqüències del Brexit, que afectaria no només el Regne Unit sinó tots els equilibris europeus", comenta.

stats