Política 24/02/2015

Rajoy: "No acceptaré mai que es posi en dubte la unitat d'Espanya i la sobirania nacional"

El president espanyol presumeix d'haver aturat un "referèndum d'autodeterminació" el 9-N

Joan Rusiñol
1 min

MadridSense canvis en l'actitud de Mariano Rajoy pel que fa al debat polític obert a Catalunya. En el debat de política general al Congrés ha afirmat: "No acceptaré mai que es posi en dubte la unitat d'Espanya, la sobirania nacional, la igualtat dels espanyols i els seus drets fonamentals". La bancada del grup popular a la cambra baixa ha aplaudit aquest plantejament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha afirmat que tampoc permetrà que es vulgui reformar la Constitució per procediments que no són els legalment establerts i diu que vetllarà pel "dret a decidir" del conjunt dels espanyols sobre el futur de l'estat espanyol.

En la seva intervenció, això sí, ha estès la mà a la Generalitat per dialogar, de la mateixa manera, assegura, que està obert sempre a conversar amb qualsevol altra administració. Per això cal "respecte a la llei", ha puntualitzat.

Sobre la consulta del 9-N, ha presumit d'haver frenat un "referèndum d'autodeterminació" actuant amb "prudència i determinació, fermesa i proporcionalitat". Ha admès que li hauria agradat que el "simulacre" de la votació no s'hagués produït perquè, a parer seu, va suposar destinar recursos públics que haurien d'haver anat a altres partides que afavorissin la sortida de la crisi econòmica. Ha conclòs que el 9-N "estava condemnat al fracàs".

stats