POLÍTICA

Rajoy diu a Mas: "Visc en un embolic"

Les càmeres han tornat a jugar una mala passada al president del govern espanyol. Els dos presidents estan reunits a la Moncloa. Mas espera trobar un bon clima que permeti abordar més endavant el pacte fiscal

Les càmeres han tornat a jugar una mala passada al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que li ha dit "visc en l'embolic" al president Artur Mas quan l'ha rebut a les portes de la Moncloa.

Rajoy ja li va confessar dilluns al seu homòleg finlandès, durant la reunió del Consell Europeu, que la reforma laboral que prepara l'executiu li costarà “una vaga”.


És la primera trobada entre els dos mandataris des que el líder del PP va guanyar les eleccions del 20 de novembre. La reunió es fa al saló Tàpies. Rajoy ha baixat fins a mitja escala per saludar-lo, amb la senyera i la bandera espanyola al capdamunt de l'escala per donar-li la benvinguda. A la sortida, només compareixerà en roda de premsa el president Mas.

El president català ha arribat al voltant de les 3 el migdia en AVE a la capital espanyola.

Fonts del govern espanyol asseguren a l'ARA que emmarquen la trobada en una ronda protocol·lària amb presidents espanyols. D'entrada s'esperen poques concrecions sobre els problemes de liquiditat que hi ha pendents, com els 759 milions de l'addicional tercera. Les dues parts, però, confien a crear un ambient de cordialitat institucional per posar sobre la taula la necessitat d'un nou model de finançament que singularitzi Catalunya. També s'abordaran les reformes econòmiques que vol posar en marxa Rajoy, posant l'èmfasi en la laboral, on CiU podria ser el gran aliat polític per aprovar-la.