Política 29/11/2014

Rajoy es vanta de lluitar "més i millor" contra la corrupció

El president espanyol carrega contra el PSOE i Podem i diu que "en temps difícils és fàcil que prosperi la demagògia i el populisme"

Ferran Casas
2 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, en la convenció del PP a Barcelona aquest dissabte / EFE

BarcelonaMariano Rajoy no només ha carregat contra Artur Mas i el 9-N aquest dissabte a Barcelona a la convenció municipal del PP. També ha fet referències a Podem i al PSOE, tant en el pla econòmic com en el de la lluita contra la corrupció. Ha indicat que ell no es partidari "d'enganyar" dient que es pot fer "el que no es pot fer" i que el PP "ha tingut errors però ha encertat en el que era fonamental". Som, segons Rajoy, en "temps difícils en què és fàcil que prosperi la demagògia i el populisme i on fa falta convicció per defensar moderació, sentit comú, prudència i idees en què un creu".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens enorgulleix que s'hagi lluitat més i millor contra la corrupció amb el govern del PP. Si passa és perquè ho perseguim i farem el que podrem perquè no torni a passar", ha indicat malgrat que aquesta mateixa setmana ha dimitit pel cas Gürtel la ministra de Sanitat, Ana Mato, i els casos de males pràctiques i finançament il·legal l'assetgen.

Pel que fa a la corrupció, ha defensat les mesures presentades dijous, la majoria de les quals no eren noves. "Si els partits no hi donen suport han de dir el perquè i si no hi ha acord ho farem sols amb la força que ens ha donat el nostre grup parlamentari i seguirem emparant la feina de policies, jutges i fiscals", ha advertit.

El president espanyol ha indicat que "cal mantenir el coratge" i la coherència i això és el que no fa el PSOE quan canvia de posició en relació a la reforma constitucional i l'austeritat o no dóna suport a la Comissió Europea i a Miguel Ángel Arias Cañete com a comissari. "No s'obtenen suports populars fent-se el simpàtic, nosaltres defensem el contingut, no la consigna i l'eslògan", ha afirmat amb referència a Pedro Sánchez, líder del PSOE.

stats