Política 03/02/2018

Catalá nega ara que vaticinés la inhabilitació de Puigdemont i els presos polítics abans del judici

Cospedal creu que el líder de JxCat fa política per "crear divisió" i ha acabat "dividint els seus"

Ara
2 min
El ministre de Justícia, Rafael Catalá. EFE

MadridEl ministre de Justícia, Rafael Catalá, matisa ara les seves paraules de dijous, en què en una entrevista a Antena 3 donava per fet que inhabilitarien Carles Puigdemont, els diputats a Brussel·les i els diputats presos abans d'obrir judici oral en la causa per rebel·lió al Tribunal Suprem. En una entrevista a la Cope aquest dissabte, ha assegurat que ell "no ha aportat cap novetat" ni tampoc ha tret cap "conclusió". Opina que "simplement" ha citat dues interlocutòries del jutge Pablo Llarena en què es refereix a la suspensió de la representació política de persones sobre les quals hi ha un processament ferm.

El govern espanyol no acaba de posar-se d'acord sobre si ha començat el compte enrere de cara a eleccions anticipades a Catalunya. Mentre ahir el portaveu de l'executiu, Íñigo Méndez de Vigo, assegurava que respectaran la decisió que prenguin els lletrats del Parlament la setmana que ve i augurava que no veien amb mals ulls seguir amb el "bloqueig" perquè es manté l'aplicació de l'article 155, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, segueix insistint que, segons el seu punt de vista, el cronòmetre ha començat a córrer.

"Em sembla que hi ha d'haver algun procediment. El que no pot ser és quedar-se als llimbs, en una situació que no hi ha investidura però que no es convoquen eleccions", ha assenyalat aquest dissabte en aquesta mateixa entrevista. Per això anima la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, a presentar-se per desbloquejar la situació. Tant el PP com el govern de Mariano Rajoy redoblen l'ofensiva perquè Arrimadas es presenti a una investidura que es preveu fallida, ja que els números no surten.

Cospedal: la política de "divisió" de Puigdemont ha acabat "dividint els seus"

La direcció del PP ha desembarcat aquest dissabte a Euskadi. Durant la reunió de la junta directiva dels populars bascos, la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, ha assegurat que qui es dedica a fer política "per crear divisió" corre "el risc d'acabar dividint el seus, i això és el que exactament està fent Puigdemont". A més, ha assegurat que el Govern ha posat "en joc" la convivència pels interessos "particulars". Cospedal ha assistit també al lliurament del premi Gregorio Ordóñez a l'ex primer ministre francès Manuel Valls, juntament amb la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, i l'expresident José María Aznar, en una trobada sense precedents els últims mesos.

Rivera: "Els diners de l'Estat han finançat el cop d'estat"

Mentrestant, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, continua en campanya contra Mariano Rajoy per no ser prou dur contra l'independentisme. Aquest dissabte ha manifestat que és "surrealista" la informació que l'anterior govern de Catalunya financés les despeses del Procés amb partides del fons de liquiditat autonòmic (FLA). "Si això és cert, algú ha d'assumir responsabilitats", ha apuntat durant la participació en el Campus Jove d'Hivern de Ciutadans a Salamanca. Rivera s'ha mostrat perplex per si realment la Generalitat ha "robat la cartera" al "govern d'Espanya i al senyor Montoro i el senyor Rajoy, que controlen els comptes". "Els diners de l'Estat han finançat el cop d'estat", ha assegurat.

Pedro Sánchez: "Un govern que no fa res és un govern que no és res"

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, continua amb la campanya per marcar distàncies amb Mariano Rajoy després de fer-li costat en tota la resposta judicial al Procés. Des de Valladolid, en una nova assemblea oberta per parlar de pensions, ha assegurat que "un govern que no fa res és un govern que no és res". Considera que amb la seva estratègia de "limitar-se a conservar el poder", amb el Congrés contínuament bloquejat i no impulsant un diàleg a Catalunya, no està fent més que "cronificar" els problemes. Finalment, ha vinculat aquesta forma de governar amb el fet que el PP és un partit "buit d'idees però ple de corrupció". "La Gürtel era el PP i el PP era la Gürtel", ha conclòs durant la intervenció inicial de l'assemblea.

stats