9-N ALTERNATIU
Política 27/10/2014

El ministre de Justícia insisteix que "hi pot haver cert frau de llei" en el 9-N alternatiu

Rafael Catalá afirma a RNE que està recollint instruccions de la Generalitat per tenir "prou força" per plantejar la impugnació

Ara
1 min
El nou ministre de Justícia, Rafael Catalá, aquest dimecres al Congrés. EFE

BarcelonaEl ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha insistit aquest dilluns a 'Las mañanas de RNE' que l'advocació general de l'Estat i el govern espanyol estan "analitzant la situació" a l'entorn del 9-N alternatiu per dirimir si es pot impugnar la nova convocatòria. "Hi pot haver cert frau de llei", ha apuntat el ministre, ja que es pot voler "aconseguir un resultat prohibit des d'un camí alternatiu". "Si hi ha matèries suficients, presentarem un nou recurs", ha assenyalat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com que el 9-N no ha estat convocat formalment, Catalá ha explicat que estan recollint les "instruccions" per escrit o per telèfon que envia el Govern als centres escolars, els funcionaris o els ajuntaments per tenir "prou força" per plantejar la impugnació. "El resultat que es pretén és equivalent però sense cap garantia democràtica", ha afegit, motiu pel qual el 9-N alternatiu "no només és il·legal, és també greument antidemocràtic". Catalá no ha volgut concretar si el consell de ministres de divendres farà el pas definitiu per intentar frenar el procés participatiu, però sí que ha avançat que l'executiu central insistirà que "no hi ha marc legal" i "no es podran treure urnes".

Tot i això, el ministre ha assegurat que el govern espanyol està estudiant les 23 propostes que li va fer arribar Artur Mas a Mariano Rajoy en la reunió que van celebrar a finals de juliol. "Totes s'estan gestionant", ha afirmat.

stats