Política 14/05/2018

Rajoy es reunirà demà dimarts amb Sánchez i dijous amb Rivera per coordinar la resposta a Torra

El president espanyol garanteix que es complirà la llei i demana a Rivera "mesura i tranquil·litat"

Dani Sánchez Ugart
2 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, al Congrés de Diputats després del debat d’investidura.

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha referit aquest dilluns a la investidura de Quim Torra i ha insistit en el missatge llançat dissabte en el sentit que no li ha "agradat" el què ha "sentit" del candidat, però ha afegit que "de cara al futur" apostaran "per l'enteniment i la concòrdia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy, que ha participat en un acte a Segòvia durant el qual no ha mencionat la situació a Catalunya (ho ha fet després, en una breu compareixença davant de la premsa, que reclamava una reacció a la investidura), ha insistit també que garanteix que "la llei, l'ordenament jurídic i la Constitució es compliran".

Però el president espanyol també ha tingut paraules per a Albert Rivera, que les últimes setmanes ha endurit el to i ha demanat mantenir el 155 a Catalunya. Rajoy, sense citar Rivera, ha fet una "apel·lació a la mesura, a la tranquil·litat i a deixar de banda l'ansietat, que no condueix a res".

Reunió amb Sánchez

El govern espanyol ha repetit en diverses ocasions que el 155 s'aixecarà de manera automàtica un cop s'hagi conformat el nou executiu de Torra, però Rivera considera que amb el discurs del candidat això no pot passar, perquè considera que es tornarà a incomplir la llei espanyola. Per abordar la fi de la intervenció de l'autonomia i els eventuals següents passos, Rajoy es reunirà demà a la Moncloa amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, segons ha avançat el secretari d'organització socialista, José Luis Ábalos. La reunió posa de relleu la distància entre Rajoy i Rivera pel que fa a Catalunya en les últimes setmanes. El president espanyol ha mantingut la coordinació amb el PSOE, a qui de fet va posar d'exemple davant Rivera en la sessió de control al govern espanyol al Congrés de la setmana passada. Amb el líder de Ciutadans, Rajoy no s'hi reunirà fins dijous, 48 hores després.

stats