POLÍTICA
Política 20/02/2014

Rebombori intern al PSC després del vot al costat d'UPyD al Congrés contra la consulta

Els crítics deploren que els diputats socialistes catalans hagin votat amb el PSOE i al costat de Rosa Díez i el PP contra el pla "secessionista" de la Generalitat i la declaració de sobirania del Parlament. També el diputat oficialista Xavier Sabaté ha evidenciat el seu malestar

M.colomer
2 min
CRÍTICS SENSE ENCAIX 
 Navarro saludant Elena  el dia que es va constituir  el moviment Avancem.  Els crítics, però, no han trobat encaix al partit.

BarcelonaLes convulsions internes al PSC ha rebrotat aquest dijous. El vot dels 14 diputats del PSC al Congrés amb el PSOE i el PP a favor de la moció de l'UPyD de Rosa Díez per fer explícit el rebuig "taxatiu" de la cambra baixa al procés sobiranista català, ha tornat a agitar els ànims especialment entre els sectors catalanistes del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els primers en evidenciar el seu rebuig en públic, via Twitter, han estat els integrants del corrent crític Avancem, que han resumit amb un "Incòlodes #volemvotar" el seu malestar amb la votació d'aquest dijous al Congrés. El líder del corrent crític, Joan Ignasi Elena, s'ha mostrat "trist per la votació al Congrés. Allunyada de la majoria dels electors i del programa dels socialistes".

El poortaveu del PSC a l'Ajuntament de Barcelona i candidat a les primàries, a més d'integrant del moviment crític Avancem, Jordi Martí, ha vist en el vot al costat d'UPyD ja no només un "error" per al PSC, sinó per al mateix PSOE: "Fer costat a Rosa Diaz és un error garrafal, inexplicable, trist. Del PSC, però també del PSOE".

El també integrant d'Avancem Jordi del Río, ha llançat un missatge més críptic a Twitter: "Els col·lectius queden marcats pels seus principis... esperem que no pels seus finals". I Fabián Mohedano ha opinat que "un cop més es demostra que ser un partit que es defineix d'esquerres no vol dir optar per opcions de progrés i d'aprofundiment democràtic". Altres fonts dels sectors no oficialistes del PSC consultades per l'ARA han reconegut el "malestar" intern que ha generat la votació.

Xavier Sabaté i el dret a decidir

Més enllà dels crítics, però, també l'exconseller, expresident del grup parlamentari del PSC i diputat oficialista Xavier Sabaté ha explicitat el seu rebuig a la votació refermant el compromís amb el moviment social proconsulta: "Davant acord Congrés rebutjant capacitat decidir d Catalunya em reafirmo dret a decidir i voluntat participar moviment cívic pro-consulta". Les aigües internes del PSC tornen a baixar remogudes.

stats