Política
Política 11/02/2011

Ridao: "Les declaracions de Mas generen alarmisme i contribueixen al descrèdit de Catalunya davant dels mercats"

Ridao presentava el seu nou llibre "Catalunya i Espanya, l'encaix impossible"

Redacció
2 min
Martinez, Sempere

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Ridao considera que les declaracions de Mas insinuant que la Generalitat està a punt de la ruïna “generen alarmisme i contribueixen al descrèdit de Catalunya davant dels mercats”. Ho ha explicat el secretari general d'ERC aquest matí entrevistat per Josep Cuní a TV3, en motiu de l'aparició del seu nou llibre “Catalunya i Espanya, l'encaix impossible”. “Esperàvem més ambició” ha valorat sobre la visita de Mas a Zapatero, després de recordar que Mas “tornava a l'escena del crim” en referència amb la negociació que va mantenir amb el president espanyol l'any 2006 per pactar l'Estatut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ridao ha lamentat que la pressió de reducció del dèficit recaigui ara sobre les comunitats autònomes: “És el món al revés. L'Estat té el 9% de dèficit i les comunitats autònomes el 2%, i ara es treu el mort de sobre”. Pel dirigent independentista, el problema rau en el fet que “Catalunya ha d'entomar amb un pèssim finançament els serveis que ha de prestar”. També ha assegurat que “la lleialtat institucional del govern espanyol està sota mínims”.

En aquest sentit, ha rebutjat la idea que el deute sigui la solució i considera que Mas “agafa una corda de cànem ben dura i rígida per poder-nos endeutar” en comptes de lluitar pel concert econòmic, tal com figurava al programa de CiU.

L'aposta del portaveu d'ERC al Congrés és “reformar la fiscalitat. Però no els impostos que depenen de Catalunya, sinó els que depenen de l'Estat, que són els que ens ofeguen i recauen sobre les rendes més baixes”. En aquest sentit, ha menystingut la supressió de l'impost de successions, perquè només aportarà un estalvi fiscal “de 400 o 450 milions d'euros” i perquè, amb la reforma que va pactar l'anterior Govern, el 94% de liquidacions ja no hauran de pagar impostos enguany”.

Però les paraules més crítiques han estat contra la política econòmica espanyola: “Com que Zapatero no pot devaluar la moneda, devalua les polítiques socials: amb una reforma laboral que afavoreix l'acomiadament, amb la retallada de les pensions i ara sembla que devaluant els salaris en no vincular-los a la inflació”. Sobre la nova ajuda pels parats sense prestació que prepara el govern central, ha assegurat que “en el fons, una mesura antisocial i volem que CiU i PNB no li facin costat”.

stats