Política 30/09/2019

Riera (CUP): "Anem al Congrés a generar inestabilitat i ingovernabilitat"

Les llistes anticapitalistes del 10-N podran comptar amb exdiputats al Parlament

Ara
2 min
Carles Riera, al Parlament

BarcelonaDos dies després d'anunciar que es presentarà per primer cop a les eleccions espanyoles, la CUP ha deixat clar que el seu objectiu és "generar inestabilitat i ingovernabilitat". "No serem al Congrés amb ambigüitats ni mitges tintes", ha recalcat el portaveu de la CUP al Parlament, Carles Riera, en declaracions a 'Els matins' de TV3. "Anem al Congrés a portar un camp de batalla, no de negociació", ha defensat, desmarcant-se del gir pragmàtic d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre per què no s'ha bastit una sola candidatura independentista, Riera ha assegurat que quan ells van decidir fer el pas per presentar-se el 10-N, aquesta possibilitat ja no existia. Tot seguit s'ha compromès a construir una llista de l'Esquerra Independentista "com més àmplia, inclusiva i integradora millor".

El programa, la llista i el cap de llista es definiran en un consell polític el 5 d'octubre, dos dies abans del límit de presentar les candidatures. De moment, Riera ha avançat que volen "combinar" noves cares provinents de l'activisme amb persones que ja han participat a altres convocatòries electorals i que poden aportar "experiència, coneixement i trajectòria". La CUP va acordar aquest estiu que els seus diputats es puguin presentar durant dues legislatures consecutives.

Les línies mestres del programa de la CUP seran la lluita per l'autodeterminació, l'amnistia per als presos polítics i la defensa dels drets civils, polítics i socials. Riera ha defensat que només amb "conflicte i confrontació" s'aconseguirà forçar una solució política per a Catalunya.

Sobre les detencions dels CDR, creu que són un "pròleg" del que seran les sentències als presos polítics jutjats al Tribunal Suprem. "L'Estat ja ha dictat sentència", ha expressat Riera, que ha assegurat que l'objectiu de les detencions és "atemorir i criminalitzar" el moviment independentista.

stats