Rigol ofereix el Pacte pel Dret a Decidir per prendre les regnes del 9-N si el TC el suspèn

El president del Pacte Nacional diu que està "disposat a assumir el que calgui" per garantir les urnes el diumenge 9 de novembre per votar sobre la independència del país

El president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, ha ofert aquest marc multilateral d'institucions, partits polítics i agents socials, culturals i econòmics per assumir les regnes del nou 9-N si el Tribunal Constitucional admet a tràmit la impugnació del govern espanyol i la setmana que ve suspèn el procés participatiu.

"Si ens diuen que assumim això [que el PNDD prengui el lideratge del nou 9-N], estic disposat a assumir el que calgui", ha afirmat Joan Rigol en una entrevista aquest dissabte a Catalunya Ràdio. Rigol ha considerat que el govern espanyol apel·la reiteradament a la legalitat com a eufemisme per dir "que manen ells".

Convocatòria a punt

De fet, Rigol ha confirmat que el president de la Generalitat, Artur Mas, li ha demanat que estigui preparat per convocar una reunió urgent del Pacte Nacional pel Dret a Decidir per decidir els passos un cop es consumi la més que previsible suspensió.