Política 10/02/2016

Rajoy esquiva la foto amb Rita Barberá, que no anirà a la reunió del PP al Senat

L'exalcaldessa de València diu a 'La Razón' que no ha de donar explicacions perquè no sap sobre què les ha de donar. L'expresident valencià Alberto Fabra afirma que és "difícil de creure" que Barberá no tingués coneixement del que passava al grup municipal del PP

Gerard Pruna
1 min
Primer dia dels nous senadors: els valencians Fabra i Barberá, i el balear Bauzá / EFE

BarcelonaEl president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, esquivarà finalment la foto amb l'exalcaldessa de València Rita Barberá. En declaracions a 'La Razón', la dirigent popular assegura que "és més prudent no anar" a la reunió dels senadors del PP que presidirà Rajoy aquest dijous. Una decisió que arriba un dia després que els populars blindessin Barberá inscrivint-la a la diputació permanent del PP, un fet que li garanteix l'aforament encara que el Senat es dissolgui si hi tornen a haver eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Rita Barberá es manté amagada –no ha tornat al Senat des del 13 de gener, quan es va constituir la cambra–, tot i que defensa la seva innocència. Segons explica, no entén "res del que està passant", ja que malgrat la imputació de tot el PP de València, ella "no està investigada ni imputada", assegura Barberá a 'La Razón'. A més, diu que no té "res a veure amb Imelsa i els moviments del grup municipal de València".

Barberà manté també el pols amb el seu partit, que ja li ha recomanat en diverses ocasions –ahir ho va fer l'expresident de la Generalitat valenciana Alberto Fabra– que doni explicacions. "No sé sobre què les he de donar", afirma l'exalcaldessa, que es desvincula així de qualsevol irregularitat que pugui haver existit en el seu grup a l'Ajuntament. Precisament, Fabra ha manifestat aquest dimecres que és "difícil de creure" que Barberá no tingués coneixement del que passava al grup municipal del PP quan "el seu entorn" està sota sospita. L'expresident valencià ha afirmat, en una entrevista a Antena 3, que la senadora ha d'oferir explicacions a la ciutadania.

stats