Política 12/02/2018

Rivera: "Arrimadas no salvarà la papereta als separatistes intentant la seva investidura"

El líder de Cs carrega de nou contra la llei electoral, tot i que perdria tres escons a Catalunya

Ara
2 min
Rivera: "Arrimadas no salvarà la papereta als separatistes intentant seva investidura"

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha respost aquest dilluns a la ministra de Defensa i secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que la líder de la formació taronja a Catalunya, Inés Arrimadas, "no salvarà la papereta als separatistes presentant la seva candidatura a la investidura" com a presidenta de la Generalitat. Així ha rebatut Rivera, en una entrevista a Antena 3, a la demanda dels populars que la candidata de Cs a la Generalitat es presenti a la investidura, encara que resulti fallida, perquè almenys comenci a córrer el termini per a la convocatòria d'uns nous comicis a Catalunya. "Nosaltres hem guanyat les eleccions i ara resulta que hem de salvar la papereta als separatistes", ha manifestat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la seva opinió, l'actual situació de bloqueig és deguda a "la maleïda llei electoral", que impedeix que la "majoria social" no independentista no tingui majoria al Parlament, ja que els separatistes, que sí que sumen una majoria, "estan embrancats entre ells i no es posen d'acord". Les afirmacions de Rivera topen amb la crua realitat perquè el partit taronja es beneficiaria de la reforma del sistema al Congrés, però en sortiria malparat al Parlament perquè perdria tres diputats, com publica avui l'ARA.

Rivera ha instat les formacions independentistes a fer Govern, però "dins de la llei i de la Constitució", i ha afegit que mentre no ho facin així, Cs donarà suport que se segueixi aplicant l'article 155 de la Constitució a Catalunya. Pel que fa al candidat de JxCat, el president Carles Puigdemont, Rivera ha dit que no es mereix que se'n segueixi parlant perquè "té cinc delictes a l'esquena", és un "pròfug de la justícia" i viu en "un món paral·lel" mentre Catalunya segueix paralitzada.

Crítiques al dret a decidir dels bascos

D'altra banda, el líder de la formació taronja ha criticat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "elogiï permanentment els nacionalistes bascos" mentre tracta Cs com el "dolent de la pel·lícula" en veure'l com el seu principal rival electoral. A parer seu, un partit com el PNB, que representa "el 0,6% o el 0,7% dels votants d'Espanya", no pot seguir condicionant els pressupostos generals de l'Estat, que ara es nega a donar-hi suport, sinó que l'acord s'hauria de fer entre formacions constitucionalistes com el PP, el PSOE i Cs.

Rivera, que ha carregat contra l'últim acord sobre la quota basca i contra el "pla Ibarretxe II" que planteja el PNB, que consisteix a introduir el "dret a decidir" a l'Estatut, ha defensat que la relació entre el govern espanyol i el basc ha de ser de "respecte", mantenint la lleialtat institucional i, sobretot, "la igualtat i la solidaritat entre els espanyols".

stats