Política 01/04/2016

Rivera avisa que el pacte amb el PSOE "està viu" i és "la base" de tota negociació

Defensa que un govern amb Ciutadans garanteix estabilitat i unió entre els espanyols

Ara
1 min
Albert Rivera, líder de Ciutadans / ACN

BarcelonaCiutadans considera que el pacte segellat amb el PSOE "està viu" i és "la base" per a qualsevol negociació amb altres formacions. Així ho ha subratllat el líder del partit taronja, Albert Rivera, en una entrevista a la SER. És per això que ha demanat tant al PP com a Podem que permetin la formació de govern. "Si algun dels dos ho fa, hi haurà legislatura. Si no ho fan tornarem a anar a les urnes", ha sentenciat tot situant la càrrega en els dos partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha insistit que és legítim que Pedro Sánchez, en un moment donat, decideix que prefereix formar govern amb Podem però que, aleshores, Ciutadans es quedarà fent "una oposició responsable". I és que, ha subratllat, el govern a tres que voldria el PSOE no és ara per ara possible per les incompatibilitats entre els programes de Ciutadans i Podem. "És més raonable un govern amb C's per donar estabilitat i garantir la unió dels ciutadans espanyols", ha assegurat.

Rivera ha insistit que el seu partit no vol ni el referèndum sobre la independència per a Catalunya ni que "es dispari el dèficit" tal i com, al seu judici, proposa Podem. Ha recordat, a més, que el seu pacte amb el PSOE inclou una reforma del finançament i una reforma de la Constitució per "aclarir" les competències de l'Estat i les autonomies.

Tot i que ha advertit que Mariano Rajoy "no pot encapçalar una nova etapa política" perquè ni tan sols ha estat capaç de "netejar el seu partit de corrupció", ha fet notar que és el partit que té la majoria, a més de ser una formació "compromesa amb els assumptes d'Estat".

stats