Política 29/01/2014

L'arquitecte Santiago Calatrava demanda Esquerra Unida del País Valencià pel web "Calatravatelaclava"

La denúncia reclama 600.000 euros per danys al seu honor i culpa la formació de la cancel·lació d'un contracte al Brasil

Acn
2 min

ValènciaL'arquitecte Santiago Calatrava ha denunciat Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) com a responsable del web 'Calatravatelaclava', una pàgina que recull els problemes que han tingut alguns dels seus projectes arquitectònics. Calatrava reclama 600.000 euros a EUPV per lesions en el seu honor, i responsabilitza la formació de la cancel·lació d'un contracte que havia de signar amb el govern brasiler. L'arquitecte demana al jutjat de primera instància número 12 de València que tanqui de manera immediata la pàgina com a mesura cautelar. EUPV defensa que tots els continguts del web estan acreditats documentalment o són enllaços a notícies de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat autonòmic d'EUPV, Ignacio Blanco, ha negat que "la web constitueixi una injúria innecessària, tal com sosté l'arquitecte; tot al contrari, és una web informativa i crítica". A més, el diputat ha titllat "d'absolutament surrealista i preocupant" que Calatrava culpi Esquerra Unida de la pèrdua d'un contracte amb el govern brasiler "després de fer-se ressò de la denigrant web diversos mitjans de comunicació d'aquell país". Per Blanco, "la web no és denigrant, només reflecteix les seves denigrants pífies a nivell mundial", ha afegit.

El diputat ha advertit que la "tasca fiscalitzadora continuarà caigui qui caigui". Blanco ha assenyalat que "tots els continguts de la web estan acreditats documentalment o són enllaços a notícies de premsa, i resulten de màxim interès per al conjunt dels valencians, que li hem pagat més de 100 milions d'euros". A més, ha destacat que es tracta de "crítiques a la gestió dels responsables polítics de la Generalitat Valenciana".

L'escrit de Santiago Calatrava destaca l'èxit mundial de la web www.calatravatelaclava.com tot assenyalant que a partir del setembre del 2013 van començar a fer-se ressò del contingut del web mitjans de comunicació internacionals com 'The New York Times', Globo.com o la 'Revista Veja'.

"És absolutament indignant que Calatrava demandi Esquerra Unida als tribunals per donar a conèixer al món sencer els contractes milionaris que va signar amb la Generalitat Valenciana, i que estiguessin ocults durant quasi 20 anys, allò que va cobrar sense pagar impostos a Espanya, i sobretot les pífies que encara són visibles, i ho podem comprovar avui mateix amb la retirada del trencadís del Palau de les Arts, que ens ha costat 500 milions d'euros, i ara està en condicions lamentables", ha dit Blanco.

El portaveu adjunt ha afegit que "Esquerra Unida no va a callar i farà front a aquesta demanda i a totes les que vinguin, perquè el món sencer, i els valencians especialment, que són els que ho hem pagat, ha de conèixer el malbaratament de diners públics que s'ha produït amb les obres de Calatrava a València".

stats