Política 17/07/2015

Saénz de Santamaría: "No hi ha més sobirà que el poble espanyol, que és l'únic que pot decidir per tothom"

La vicepresidenta del govern espanyol, que s'ha referit a la llista independentista com a candidatura de "polítics, no polítics i mig pensionistes", assegura que l'executiu actuarà si la Generalitat va "en contra de la llei"

Ara
2 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE

BarcelonaLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Sasntamaría, ha asseverat aquest divendres que "no hi ha més sobirà que el poble espanyol, que és l'únic que pot decidir per tothom". Ho ha dit en relació amb la llista independentista pactada entre CDC, ERC i les entitats del sobiranisme civil que s'està bastint a Catalunya, a la qual s'ha referit com una candidatura de "polítics, no polítics i mig pensionistes", i que pretén fer del 27-S un plebiscit sobre la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, ha reiterat que el cap de l'executiu, Mariano Rajoy, ha sigut "clar" i "taxatiu" sobre qualsevol actuació "en contra de les lleis". "Si veiem que qualsevol mesura adoptada per la Generalitat és contrària a la Constitució, s'examinarà i s'impugnarà com hem fet sempre, que no hi hagi dubte", ha dit la vicepresidenta espanyola, i ha afegit que fins ara "el Tribunal Constitucional ens ha donat la raó" en "totes les actuacions recorregudes" –ha fet referència a la declaració de sobirania, la llei de consultes i el procés participatiu del 9-N.

"Ningú està per sobre de la Constitució i les lleis, en aquesta democràcia el titular de la sobirania és el conjunt del poble espanyol", ha afirmat.

Mas es reuneix amb el rei

Sobre la trobada que aquest divendres manté el president de la Generalitat, Artur Mas, i el rei d'Espanya, Felip VI, la vicepresidenta del govern espanyol ha assegurat que és una visita que "recorda com són les coses en realitat". "Hi ha un cap de l'estat que rep un president d'una comunitat autònoma, que ho és perquè ho disposa la Constitució", ha assegurat. També ha afegit que Mas seguirà sent el cap de l'executiu d'una "autonomia" si surt reelegit el 27 de setembre, després de tres convocatòries electorals en cinc anys, ha recordat, en què "ha perdut suports" a cada convocatòria.

stats