Política 17/07/2015

Mas, a la Zarzuela: "Vinc en to de pau"

La conversa entre Felip VI i el president de la Generalitat ha durat una hora i quart i ha tingut un to correcte i cordial

Acn
2 min

MadridEl president de la Generalitat, Artur Mas, i el rei Felip VI s'han reunit des de les 12.00 d'aquest divendres a la Zarzuela en una trobada que la casa reial emmarca en la ronda de contactes del monarca espanyol amb els presidents autonòmics, i que el Govern situa "dins la normalitat i la cordialitat". Poc abans que el rebés el rei, els periodistes han preguntat a Mas si es veu pròximament visitant la Zarzuela com a cap d'estat: "'No comment'. Vinc en to de pau", ha dit. Davant les càmeres, Mas i el monarca han mantingut unes breus paraules i posteriorment han sortit de la sala en direcció al despatx de Felip VI. Mas pretenia cedir el pas al rei, però aquest l'ha fet passar primer. Ni fonts de Presidència ni la Zarzuela han volgut fer cap comentari, com és costum en aquest tipus d'audiència, que ha tingut un to correcte i cordial. La durada, d'una hora i quart, ja indica que no ha estat una conversa merament protocol·lària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reunió té lloc només tres dies després que Mas i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, tanquessin l'acord per una llista unitària amb membres de la societat civil, i quan falte dos mesos per al 27-S. Les parts donen per fet que s'hi ha abordat, entre altres, la qüestió sobiranista.

És la primera vegada que el rei Felip VI rep el president de la Generalitat des que va ser proclamat monarca, el juny del 2014. Ho fa després de convocar també a la Zarzuela durant els últims dies el president gallec, Alberto Núñez Feijóo; la de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, i el de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Mas i Felip VI han coincidit anteriorment en diversos actes, com el Fòrum Innova de Girona.

Dimarts passat la vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, va emmarcar la reunió en la normalitat protocol·lària. "És una de les trobades que es produeixen amb els presidents dels governs i el representant de la Corona espanyola", va dir.

Preguntada, però, sobre si Mas parlaria amb el rei de la querella que hi ha interposada contra ell pel 9-N, Munté va assegurar que "és evident que poden sorgir temes que estan en el dia a dia o que són presents en l'actualitat; i és segur que es parlarà d'aquestes i moltes altres qüestions, com ha succeït sempre que hi ha hagut alguna trobada específica o per coincidència".

stats